Ludovic Orban – “nu se poate vorbi despre prezența spectatorilor la meciurile de fotbal după 15 iunie”

Sport

Astăzi, 11 iunie, la Palatul Victoria, a avut loc o întâlnire de lucru între premierul Ludovic Orban, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și reprezentanții Federației Române de Fotbal și ai Ligii Profesioniste de Fotbal. La întâlnire a participat și Gheorghe Popescu, consilierul onorific al premierului Ludovic Orban pe probleme legate de organizarea unor meciuri de la Campionatul European de fotbal 2020 la București, potrivit unui comunicat de presă al MTS.

Tema întâlnirii a reprezentat-o reluarea Ligii 1, prima competiție care începe în România, în timpul pandemiei, după o pauză de trei luni. De asemenea, s-a discutat și despre situația fotbalului românesc.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, în cadrul întâlnirii că nu se pune în discuție prezența spectatorilor în tribune la meciurile din Liga I după 15 iunie, când se va relua competiția, el precizând că este foarte complicat de controlat galeriile din punct de vedere al distanțării sociale.

Premierul Ludovic Orban: “Am dorit să avem o discuție care să marcheze debutul competiției, să vedem în ce măsură putem să avem o colaborare și să asigurăm condiții de desfășurare a meciurilor care să reducă la maxim riscurile de infectare. Îmi pare rău ca am închis pe 12 martie, nu am avut ce face, nu suntem singurii, de altfel.

Ca și reluare a campionatului, ați fost un pic mai rapizi ca alții, vă spun din capul locului că deocamdată nu poate fi vorba de spectatori de pe 15 iunie. E foarte greu de controlat pentru că dacă dai drumul la spectatori, îți vin galeriile și e super complicat de asigurare a respectării unor reguli de distanțare.

Vom vedea, dacă lucrurile evoluează bine, într-o perspectivă rezonabilă se poate vorbi și de lucrul acesta. Rugămintea mea către dumneavoastră este că tot ce ați discutat cu ministrul Sănătății și ministrul Sportului să încercați să asigurați, să convingeți cluburile să respecte regulile pentru că ar fi păcat să apară cazuri de infectare, asta ar pune totul într-o lumină proastă.

Dar eu cred că dacă lucrurile sunt ok, mai ales că sunteți și deschizători de drumuri în materie de competiții și în funcție de succesul redeschiderii competiției, și în alte sporturi se vor putea lua măsuri similare. Noi am încercat pe perioada aceasta să găsim forme de sprijin, nu știu dacaă vreodată cluburile de fotbal au beneficiat de forme de sprijin, nu am putut mai mult că astea sunt resursele pe care le-am găsit la dispoziție. Oricum, aștept cu mare interes reluarea campionatului, ca microbist.”, a declarat, Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *