comisia europeana

Comisia Europeană a recomandat ridicarea tuturor restricțiilor de călătorie în interiorul UE

Externe

Comisia Europeană a recomandat, joi ridicarea tuturor restricțiilor de călătorie în interiorul Uniunii Europene și a Spațiului Schengen din 15 iunie și redeschiderea granițelor externe ale UE, iar pentru Balcanii din Vest de la 1 iulie , potrivit AFP.

Dacă majoritatea țărilor din UE și Spațiul Schengen își vor fi redeschis granițele între ele în data de 15 iunie, unele, precum Spania, prevăd amânarea momentului. Executivul european preconizează că „toate restricțiile” aplicate pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus să fie ridicate la această dată.

Executivul blocului comunitar preconizează ca toate restricţiile aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19 să fie ridicate la acea dată. De asemenea, Comisia are în vedere o redeschidere parţială şi progresivă a frontierelor externe ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Schengen după data de 30 iunie. Decizia finală privind redeschiderea graniţelor le aparţine însă statelor membre, Bruxelles-ul neputând face decât recomandări.

Potrivit Comisiei Europene, călătorilor care vin din ţările Balcanilor occidentali, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Serbia ar trebui să li se permită intrarea în Uniunea Europeană, având în vedere că în ţările respective situaţia epidemiologică este similară sau chiar mai bună decât în Uniunea Europeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *