A fost lansată Aplicația STS pentru verificarea certificatelor verzi

Social Actualitate

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a lansat Aplicația Check DCC pentru verificarea și validarea certificatului verde COVID folosit pentru călătoriile în Uniunea Europeană și devenit obligatoriu de luni și în România, în localitățile cu rata de infectare de peste 3 la mia de locuitori, poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem Android.

Conform Comitetului de coordonare a vaccinării, aplicația Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în România, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic european.

Pentru suport tehnic în utilizarea aplicației Check DCC, operatorii economici au la dispoziție următoarele date de contact: telefon: 021.414.44.25, tasta 3; e-mail: check-dcc@ms.ro.

Aplicația nu înregistrează și nu stochează informații, ci doar verifică autenticitatea și validitatea certificatelor digitale UE privind COVID, precizează autoritățile.

Certificatul verde COVID este folosit pentru călătoriile în Uniunea Europeană și a devenit obligatoriu de luni și în România, în localitățile unde incidența cazurilor de coronavirus este între 3 și la 6 la mia de locuitori, pentru accesul în baruri, restaurante, evenimente private, spectacole, concerte.

Și copiii cu vârsta de peste 6 ani vor avea nevoie de certificatul verde pentru a merge cu părinții la restaurant, la nuntă sau la alte evenimente.
Obligativitatea certificatului Covid a fost introdusă de Guvern vineri, printr-o hotărâre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *