A murit preşedintele Parlamentului European – italianul David Sassoli

Actualitate

Preşedintele Parlamentul European, David Sassoli, în vârstă de 65 de ani, a încetat din viaţă marţi, la ora 1.15, într-un spital din oraşul italian Aviano, unde se afla internat, potrivit informaţiilor comunicate dpa de purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo.

Fost jurnalist, prezentator de știri în Italia, și fost director adjunct al Tg1, David Sassoli era europarlamentar din 2009 și devenise președinte al Parlamentului European din 2019.
Social-democratul David Sassoli era spitalizat cu pneumonie de peste două săptămâni, la Aviano, în nordul Italiei, potrivit cotidianului italian Corriere della Sera. Decesul a survenit în urma unei „complicații grave” legate de sistemul imunitar.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe la moartea preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli, subliniind că acesta a fost un prieten al României.

„Sunt profund întristat de moartea bruscă a lui David Sassoli, preşedintele Parlamentului European. A fost un prieten al României şi un lider care a luptat pentru valorile şi principiile europene. Moştenirea sa europeană va dăinui. Gândurile mele se îndreaptă spre familia lui”, a scris preşedintele Iohannis, marţi, pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *