A treia tranșă de vaccin de la Moderna sosește vineri în România

Social

Vaccinul Moderna a fost distribuit, miercuri, în Bucureşti, la centrele de vaccinare de la spitalele Ana Aslan, Floreasca, Malaxa, Elias, Colentina, Agrippa Ionescu, Sfântul Ioan, precum şi în alte centre medicale militare din reţeaua sanitară a MAI şi MApN.

„În această dimineaţă, 26.210 doze de vaccin Moderna au plecat spre centrele regionale din ţară cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, aeronava MAI a putut livra 7.610 doze în centrele regionale de distribuţie Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul dozelor de vaccin în centrele regionale de distribuţie Braşov, Iaşi, Constanţa şi Craiova se realizează cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naţionale”, informează platforma ROVaccinare.

Conform sursei citate, vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de 2 – 8 grade Celsius.

O a doua tranşă de vaccin Moderna a ajuns sâmbătă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’.

A treia tranșă de vaccin de la Moderna sosește vineri în România
42.000 doze de vaccin Moderna vor ajunge vineri la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră. Ca și în cazul celorlalte tranșe de doez ecare au ajuns la noi în țară, și acestea vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare.

Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *