Abilităţile cognitive ale vârstnicilor, îmbunătățite prin lecții de pian

Social

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Bath au descoperit că o oră de lecţii de pian pe săptămână poate îmbunătăți semnificativ abilităţile cognitive ale persoanelor în vârstă.

La studio au participat 31 de persoane, dintre care unele au fost învăţate să cânte la pian timp de o oră pe săptămână, în timp ce restul au ascultat doar instrumentul.

Experimentul a durat 11 săptămâni, perioadă în care participanţii au rezolvat un test pentru a evalua nivelul abilităţilor cognitive. Analiza rezultatelor a arătat că în doar câteva săptămâni după ce au început să înveţe să cânte la un instrument muzical, procesarea vizuală şi auditivă a informaţiilor de către subiecţi s-a îmbunătățit semnificativ.

Participanţii din primul grup au avut, de asemenea, simptome reduse de depresie, stres şi anxietate. Rezultate similare nu au fost raportate pentru al doilea grup de voluntari. Experţii explică faptul că învăţarea unui instrument muzical este o sarcină complexă, iar procesul implică integrarea semnalelor vizuale şi auditive, ceea ce duce la îmbunătăţirea abilităţilor multisenzoriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *