Abu Dhabi – o destinație care face diferența

Actualitate Lifestyle

Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, este o destinație fascinantă, atât pentru vizitatorii care doresc să experimenteze activitățile culturale tradiționale ale locului, cât și pentru cei care doresc să arunce o privire asupra instituțiilor culturale de nivel internațional sau pur și simplu să asimileze un mix intrigant între vechi și nou.

O călătorie în Emiratele Arabe Unite înseamnă a intra în contact cu o cultură străveche care coexistă cu modernitatea și luxul. Veți găsi cele mai bune locuri de interes între deșert și zgârie-nori, dar există mai multe surprize care să vă facă vacanța de neuitat.

Abu Dhabi este unul dintre cele mai moderne orașe din lume și, spre deosebire de restul lumii arabe, un oraș orientat spre multicultură, deschis pentru a întâmpina pe oricine dorește să vină să-l viziteze. Comparativ cu Dubaiul, Abu Dhabi nu are o serie infinită de atracții, dar acest lucru nu înseamnă că vă veți plictisi.

Abu Dhabi reprezintă astăzi centrul comercial, cultural, economic, politic și industrial al întregii țări, care deține aproximativ 5% din resursele petroliere ale Emiratelor Unite.

Dacă vă aflați în Abu Dhabi, primul lucru care trebuie văzut este Moscheea Sheikh Zayed – o structură modernă – inaugurată în 2007 – care este deja numărată printre cele mai frumoase și importante clădiri din lume. Una dintre cele mai mari moschei din lume și una dintre singurele două din Emirate care primesc și turiștii non-musulmani. Este o minune arhitecturală cu cele 82 de cupole și 1000 de coloane, toate îmbogățite cu materiale prețioase.

Emirates Palece – unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume – dacă nu cel mai luxos – acest hotel maiestuos de 7 stele este un alt obiectiv obligatoriu în Abu Dhabi. Hotelul poate fi vizitat chiar și fără a fi nevoie să rezervați o cameră. Poate fi accesat luând o cină de lux la restaurantul său sau degustând, de exemplu, cappuccino auriu, acoperit cu fulgi de aur, adevărați. Se recomandă să respectați codul vestimentar: deci nu îmbrăcăminte de plajă.

Etihad Towers – este un complex de clădiri cu cinci turnuri, poate cel mai reprezentativ pentru Abu Dhabi. Arhitecturile minunate ale acestor clădiri, toate diferite între ele ies în evidență pe cerul albastru al Emiratelor. Dintre aceste cinci turnuri, unul găzduiește hotelul Jumeirah at Etihad Towers Hotel, unul dintre cele mai somptuoase din țară, iar celelalte sunt destinate reședințelor și birourilor. O noapte la Jumeirah este cu siguranță ceva unic, o amintire care va rămâne pentru totdeauna. Aici găsiți și unele dintre cele mai bune restaurante din Abu Dhabi.

Observation Deck at 300 – o experiență pe care cei care trec prin Abu Dhabi, atât pentru o vacanță cât și pentru o escală, nu vor rata platforma de observare. Situată la etajul 74 al hotelul Jumeirah at Etihad Towers, reprezintă punctul cel mai înalt din întregul oraș, de unde veți avea o priveliște uluitoare, mai ales seara când străzile și orizontul se aprind creând o atmosferă magică. Pentru cei care nu sunt oaspeți ai hotelului există o taxă de intrare, care poate fi însă recuperată cu băuturi la restaurantul de pe terasa panoramică.

Muzeul Louvre Abudhabi – un muzeu de artă și civilizație. Numele acestui muzeu a fost împrumutat datorită unui acord cu Franța, parte a unui proiect ambițios de îmbogățire culturală pe termen lung. Structura de arhitectură futuristă găzduiește o colecție de artă uimitoare, de la neolitic până în zilele noastre, care trece prin toată istoria umanității și acționează ca o punte culturală între Occident și Est. Așadar, o vizită obligatorie pentru oricine este în vacanță în Abu Dhabi.

Corniche și plaja – de la Palatul Emiratelor pornește una dintre cele mai elegante și luxoase promenade de pe litoral din lume: Corniche, cu o lungime de 8 km care parcurge Golful Persic până ajunge în Heritage Park.

Pe o parte veți vedea clădiri minunate, hoteluri prestigioase și restaurante cochete, în timp ce pe cealaltă se află adevărata atracție: plaja Corniche și plaja Abu Dhabi. Această fâșie de nisip este împărțită în secțiuni dedicate familiilor, cuplurilor, cât și celor singuri.

Cu barurile, restaurantele și echipamentul sportiv, răspunde la orice nevoie. Plimbarea în Corniche poate fi puțin lungă, dar puteți închiria biciclete.

Clădirea Qasr Al-Hosn – cea mai veche clădire de piatră din Abu Dhabi.
Pentru a înțelege mai bine evoluția Emiratelor Arabe Unite, trebuie să vizitați această clădire. Loc simbolic al nașterii orașului Abu Dhabi, clădirea este cunoscută și sub numele de Cetatea Veche, sau Cetatea Albă.

De admirat curtea interioară și minunatele decorațiuni. Născută ca sediu al familiei regale, găzduiește acum un muzeu care spune istoria țării prin picturi și descoperiri.

Insula Yas și Waterworld – dintre diferitele insule artificiale construite în Abu Dhabi, Yas este probabil cea mai interesantă de vizitat. Plină de atracții și activități de făcut cu prietenii și familia, este din ce în ce mai mult punctul de referință pentru o vacanță în Abu Dhabi.

Situată la 30 km de centru, dar foarte aproape de aeroport, găzduiește parcuri de distracții enorme și unice, cum ar fi Waterworld Abu Dhabi: un parc acvatic, thematic cu carusele și tobogane potrivite pentru toate vârstele.

Circuitul de Formula 1 Yas Marina şi Ferrari World – cea mai cunoscută atracție și, de asemenea, cea mai remarcabilă, a insulei Yas este cu siguranță Ferrari World, un adevărat paradis pentru orice iubitor de motoare. Aici veți găsi un muzeu auto cu modele de epocă și multe oportunități de distracție pentru copii. Cele mai populare atracții din parc sunt Formula Rossa, cea mai rapidă montă rusă din lume și circuitul Yas Marina unde, dacă nu există curse profesioniste, puteți încerca să șofați –o oportunitate de nerefuzat pentru iubitorii de adrenalină.
Marina Mall – un loc de divertisment și un adevărat paradis al cumpărăturilor, unde puteți găsi totul: de la magazinele celor mai mari branduri la numeroase restaurante și fast-food-uri. Nu ratați terasa panoramică.

Falcon Hospital(Spitalul Șoimilor) – această atracție este una dintre cele mai neobișnuite, dar și cea mai îndrăgită de turiștii care vizitează Abu Dhabi. Spitalul Șoimilor este, după cum sugerează și numele, un spital veterinar pentru păsări de pradă, dar oferă și vizite ghidate pentru a afla despre istoria falconeriei în tradiția Emiratelor, unde în trecut era o tehnică folosită pe scară largă pentru vânătoare. Acum este mai presus de orice un sport de elită. În acest centru pentru îngrijirea acestor păsări puteți experimenta și fiorul de a avea un șoim pe braț.

Deșertul – dacă viața orașului este prea haotică, atunci faceți o pauză și vizitați deșertul care înconjoară Abu Dhabi-ul și, care, acoperă o mare parte a țării. Acest peisaj misterios a fost întotdeauna o atracție foarte puternică pentru turiști și oferă emoții neașteptate. Alegeți un tur care vă va ghida prin dunele de nisip, din care vă puteți lansa, cu viteză maximă cu placa de nisip către oazele unde puteți descoperi tradițiile popoarelor deșertului și admira un cer înstelat de neuitat.

În ceea ce privește cazarea, depinde mult de scopul călătoriei, adică dacă este vorba despre o călătorie de afaceri, o călătorie de plăcere, o vacanță în familie și, de asemenea, depinde de locurile pe care preferați să le vizitați mai mult decât de altele.

În general, Corniche reprezintă un punct de referință central bine conectat, ușor accesibil și aproape de toate serviciile. Prin urmare, promenada, plaja și cartierele din față, răspund pe deplin nevoilor pe care familiile cu copii,le pot avea. De fapt, serviciile, spațiile pentru pietoni și biciclete, magazinele și restaurantele, grădinile, parcurile și zonele de joacă vor ajunge să satisfacă atât turiștii tineri, cât și adulții înșiși. Această zonă din Abu Dhabi este potrivită în special pentru cei care intenționează să stea lângă plajă și să se bucure pe deplin de o vacanță la plajă.

Pentru a vizita orașul trebuie să luați un zbor din București către Aeroportul Internațional Abu Dhabi cu escală la Istanbul, Praga, Milano, Roma, Frnkfurt, sau către Aeroportul Internațional Dubai și de acolo să vă continuați drumul cu autobuzul sau taxiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *