Acapulco

Acapulco – „Perla Pacificului”

Actualitate Lifestyle

Faimoasă pentru plajele sale minunate, Acapulco este o renumită stațiune balneară și turistică din statul mexican Guerrero – port la Oceanul Pacific.

Stațiunea a câștigat faimă internațională datorită golfurilor splendide cu ape limpezi,cristaline, voiciunea locuitorilor și frumusețea peisajului său natural.

Acapulco este denumită „Perla Pacificului” și, deși plajele sale sunt principala atracție pentru turiștii care o aleg ca destinație, orașul oferă mult mai mult celor care vor să-l exploreze și să-l cunoască mai profund.
De îndată ce ajungeți în Acapulco, veți fi uimiți de culori, de mirosuri, de gusturi, dar și de muzica latină ascultată la volum maxim peste tot.

Acest lucru simbolizează caracterul mexicanilor și dorința lor de a se distra. După ce vă veți obișnui, nu vă rămâne decât să descoperi plajele frumoase, marea cristalină și tot ce are de oferit.

Stațiunea este fecventată de turiști din întreaga lume dar mai ales de americani. Este o destinație exclusivistă, plină de hoteluri de lux, restaurante și discoteci, unde relaxarea este asigurată și nici distracția nu lipsește.

Localurile par să nu se închidă niciodată, oamenii aglomerează străzile toată noaptea, iar festivalurile însuflețesc orașul în fiecare perioadă a anului. În timpul zilei, plajele sunt foarte aglomerate și nu lipsesc oportunitățile de a practica sport, de a face cumpărături sau de a merge în excursii.

Cea mai cunoscută zonă de coastă din Acapulco este, fără îndoială, La Quebrada, unde îi veți putea urmări pe scufundătorii profesioniști, care sar de pe stânci plonjând acrobatic în ocean. Performanţa a fost obţinută pentru prima oară de un scufundător în 1930. Aceste scufundări palpitante pot fi observate și dintr-o poziție privilegiată, cea a hotelului Mirador care, în urma plății unui bilet, vă permite să admirați spectacolul în timp ce serviți o băutură bună.

Acapulco găzduiește, de asemenea, multe plaje frumoase, excelente pentru a vă deconecta de la aglomerația centrului orașului și a celor 600 de mii de locuitori. Playa Codensa este foarte renumită, întrucât este foarte aproape de Bulevardul Costera Miguel Aleman, unde vă puteți deplasa seara pentru un aperitiv și o cină. În această zonă, pentru iubitorii de adrenalină, există și posibilitatea de a practica sărituri de bungee jumbing de pe o platformă înaltă de 50 de metri.

Pasionații de surfing merită să facă o excursie la Playa Revolcadero și Playa Diamante faimoase pentru valurile lor înalte. În schimb, atmosfera la Playa Caleta și Playa Caletilla este mai relaxantă, în timp ce la Coyuca și Pie de la Cuesta, de-a lungul coastei Pacificului, spre nord, este și mai liniștită. Nu ratați excursia cu barca pe insula La Roqueta, o insulă mică, dar încă autentică și nepoluată, la fel ca Acapulco, cu mulți ani în urmă.

Pe lângă plajele superbe, Acapulco deține biserici importante și picturi murale originale, forturi vechi de secole și grădini botanice interesante. Orașul vechi ascunde un fort istoric în formă de stea, numit Fuerte de San Diego, construit în secolul al XVII-lea, care oferă vizitatorilor de astăzi o breșă interesantă asupra istoriei orașului mexican, precum și o panoramă cu adevărat splendidă a golfului Acapulco din apropiere. Muzeul său prezintă explicații despre rolul defensiv al fortului în istoria mexicană și despre importanța comercială în comerțul dintre Asia, Europa și America. Fortul este adesea folosit în spectacole muzicale.

Un alt puct de atracție pentru turștii care se aventurează pe străduțele vibrante din Acapulco este Catedrala Nuestra Señora de la Soledad ce datează din 1930. Partea exterioară este foarte bine conservată, interioarele sunt impresionante pentru mozaicurile albastre care decorează pereții și cupola impunătoare, ce domină clădirea.

În împrejurimile din centrul orașului se află și Jardín Botánico de Acapulco, o grădină botanică plăcută,iubită de familii. Speciile introduse în parc au origine mexicană și străină, iar pe lângă faptul că oferă o imagine de ansamblu fascinantă asupra florei prezente, grădina găzduiește mai multe specii de animale, cum ar fi păsări, șerpi și iguane. Grădinile ocupă aproximativ șase hectare de teren și, rătăcind printre lacurile și pajiștile sale reprezintă un moment relaxant de pauză și contact cu natura.

Pentru pasionații de shopping, Avenida Miguel Alemán este cea mai bună zonă pentru a găsi magazine, buticuri și obiecte de artizanat local, țesături sau bijuterii din argint și pietre lucrate în stilul popoarelor indigene. Și pentru a încheia zilele frumos, Acapulco nu se oprește nici noaptea, oferind o selecție bogată de restaurante, baruri și cluburi de noapte, capabile să ofere distracție și vederi unice asupra golfului orașului. Îl puteți vizita independent sau bazându-vă pe un ghid expert pentru a descoperi cele mai ascunse laturi ale orașului mexican.

În Acapulco, ca în tot Mexicul, bucătăria este destul de bogată și cu o aromă puternică, o combinație fericită între aromele spaniole și cele ale indienilor, foarte picante. Baza rețetelor constă în porumb și orez, combinate cu diverse feluri de carne și un sos din chili, de asemenea, foarte picant. Peștele la grătar se servește cu sos de chimen sau pe bază de usturoi, peștele la cuptor cu măsline, ardei roșu, și coriandru.

Încercați creveții prăjiți și condimentați cu oțet, ulei și ardei iute, serviți reci, cu bucăți de ceapă, roșii și ardei iute. Alte preparate tradiționale: Taco( un preparat mexican format dintr-o umplutură care poate fi carne de pui, porc, vită, oaie, legume sau orice altceva), așezată într-o lipie tortilla, Quesadilla – sub forma unei tortilla umplute cu queso (brânză), Pozole – o supă groasă mexicană, făcută din Hominy (boabe de porumb uscate) cu carne de porc și chili. Ca și băutură, se servește tequila cu sare și lămâie.

Clima în Acapulco este tropicală, cu temperaturi în general întotdeauna peste 30 de grade în timpul zilei. Evitați lunile de vară, din iunie până în octombrie, care sunt cu siguranță foarte ploioase. Cel mai bun moment pentru a vizita orașul este, așadar, între ianuarie și mijlocul lunii mai, când soarele strălucește și umiditatea este redusă.Temperatura mării este potrivită pentru înot pe tot parcursul anului.

Pentru a ajunge la Acapulco, trebuie să aterizați mai întâi în capitala Ciudad de Mexico (Mexico City) și apoi să ajungeți în stațiunea de pe litoral cu un zbor scurt, intern sau cu o mașina închiriată, ori cu taxiul, parcurgând aproximativ trei ore. În Acapulco, pentru turiști sunt autobuze speciale de culoare galbenă, puse la dispoziție de administrația orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *