Administraţia Fondului Cultural Naţional dă întâlnire publicului la GAUDEAMUS

Lifestyle

Săptămâna aceasta, de miercuri pană duminică vom fi din nou prezenţi la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, ajuns acum la cea de-a 30-a ediţie, la standul 214 din Pavilionul Central (A) Romexpo.

Şi la această ediţie Administraţia Fondului Cultural Naţional a pregătit un program dinamic, prilejuind întâlniri în jurul culturii scrise, prin care puteţi cunoaşte autori, artişti, iniţiatori de proiecte de promovare a lecturii şi pe tinerii cititori/participanţi, urmând drumul de la idee la întâlnirea cu textul publicat. Vor avea loc prezentări de proiecte de succes, dezbateri, lansări de publicaţii, întâlniri oportune.

Joi 23 noiembrie în cadrul temei „LICEENI CREATIVI”, de la ora 12:00, vă invităm să aflaţi mai multe – de la Oana Răsuceanu – despre proiectul Asociaţiei CONTROL N : „Către mine – ateliere de autocunoaştere prin scris”, realizat împreună cu Trupa de teatru AS a Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr.

Prezentarea va fi urmată de un atelier de lectură „Colecţia de Valori”, sub egida asociaţiei Şcoala de valori, coordonat de Mădălina Tămaş.
De la ora 16.00 urmează o dezbatere cu tema „Educaţie prin cunoaşterea patrimoniului”, moderată de Carmen Constantin, la care participă Anca Dină (Asociaţia Art Conservation Suport), Laura Grunberg (Asociaţia De Basm) şi Iulia Iordan (Asociaţia Da’DeCe).

Vineri 24 noiembrie 2023 aveţi ocazia să urmăriţi de la ora 18:00 „reCITEŞTE POEZIE”, un moment de lectură performativă prilejuit de scriitorul şi poetul Dan Mircea Cipariu (Asociaţia Euro CulturArt).

Sâmbătă 25 noiembrie, vă aşteptăm de la ora 17:00 la lansarea a două volume sextuple Secolul 21: „MARIANA CELAC, contemporanul nostru (I şi II)”, şi la o evocare a arhitectei Mariana Celac, moderată de Ion Bogdan Lefter, la care participă Alina Ledeanu, directoarea revistei SECOLUL 21, artiştii vizuali Aurora Kiraly şi Iosif Kiraly şi arhitecţii Marius Marcu Lapadat şi Iulian Ţepure (OAR).

Pe perioada Târgului vă vom sta la dispoziţie cu toate informaţiile despre programele AFCN şi despre oportunităţile de finanţare existente.
Radio România Actualităţi este partener media al evenimentului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *