Administraţia Naţională „Apele Române – mențiuni despre tarifele pentru organizarea de evenimente

Social

În calitate de operator unic al resurselor de apă care deţine monopol strategic de interes naţional, Administraţia Naţională „Apele Române” a transpus prevederile Anexei nr. 3, art.4 alin.3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 107/2002, cu modificările şi completările, pentru a veni în întâmpinarea interesului manifestat din partea beneficiarilor de la nivelul Administraţiilor Bazinale de Apă, în scopul utilizării domeniului public al statului aflat în administrare (lacuri şi lacuri de acumulare, diguri, cursuri de apă şi plaje etc,).

Astfel, ANAR a stabilit şi aplicat, încă din iulie 2023, tarife de utilizare care reglementează desfăşurarea, în condiţii legale, a unor evenimente culturale, sportive, de agrement, campanii publicitare de scurtă durată, etc. Menţionăm faptul că aceste tarife, aprobate în Consiliul de Conducere al ANAR şi aplicate din vara lui 2023, nu au fost modificate până în prezent.

Este vorba despre evenimente de maxim 10 zile, fără a fi repetitive care îi responsabilizează pe utilizatori să protejeze perimetrul de desfăşurare a evenimentului şi să păstreze mediul curat.
O astfel de utilizare, pe termen limitat, nu face obiectul procedurilor de licitaţii pentru atribuirea bunurilor din domeniul public al statului aflate în administrarea A.N. „Apele Române”, natura acestor evenimente fiind incompatibilă cu rigorile închirierii, prevăzute de OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ.

Tarifele aprobate, în mod similar, ţin cont de referinţe de piaţă pentru aprobarea unor tarife pentru utilizarea temporară a locurilor publice, aprobate prin hotărâri de consilii locale.
Comunicat de presă – Administraţia Naţională „Apele Române”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *