politia

Admitere 2024: alege o carieră în Poliţie

Social

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza„ organizează concurs de admitere în 2024 pentru studii universitare de licență, iar unii candidați pot fi admiși fără susținerea examenelor.
Candidaţii trebuie să fie siguri că îndeplinesc toate criterile pentru a se înscrie la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Se pot înscrie absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat sau echivalentă, absolvenții studiilor efectuate în străinătate și recunoscute de către direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației.
Pot candida atât agenții de poliție/maiștri militari/subofițerii, cât și ofițeri de poliție/ofițeri, personal MAI, inclusiv absolvenți ai studiilor universitare în domeniul ordine și siguranță publică, care dețin autorizații de acces la informații clasificate.
Facultăţi şi programe de studiu
Facultatea de Poliţie din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” formează ofiţeri de poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi, dar şi alte structuri specializate din cadrul Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Concursul de admitere la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” în 2024 se organizează pe facultăţi după cum urmează:
Facultatea de Poliție
• specializarea „Ordine și siguranță publică” cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile) – învățământ cu frecvență și învățământ cu frecvență redusă;
• specialitatea „Poliție”;
• specialitatea „Poliție de Frontieră”;
• specialitatea „Jandarmi”;
• specializarea „Drept” cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile) – învățământ cu frecvență și învățământ la distanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *