Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale deschide uşa spre viitorul educaţiei agricole

Social

AFIR a finalizat prima etapă care va asigura transformarea liceelor agricole în centre de excelentă, publicând Lista iniţială a proiectelor admise/respinse în urma evaluării eligibilităţii solicitanţilor şi a proiectelor pentru apelul de cerere de proiecte prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) „Îmbunătăţirea infrastructurii liceelor cu profil agricol”.

După o evaluare riguroasă, din cele 76 de proiecte depuse, 62 au fost declarate eligibile, marcând un pas important către modernizarea infrastructurii liceelor agricole. Însă, 14 proiecte au fost neeligibile, ilustrând necesitatea unei planificări şi a unei pregătiri minuţioase a cererilor de finanţare prin includerea tuturor documentelor solicitate.
Pentru a asigura transparenţa şi corectitudinea procesului, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) oferă solicitanţilor două zile lucrătoare pentru depunerea contestaţiilor, după primirea de către solicitanţi a grilei anonimizate transmise de Centrele Regionale al AFIR.

Alocarea financiară generoasă de 43 de milioane de euro, din PNRR, va susţine transformarea liceelor cu profil preponderent agricol în instituţii eficiente care pot asigura formarea unor specialişti adaptaţi rigorilor tehnologiilor moderne. Fiecare proiect poate beneficia de o finanţare maximă de 650.000 de euro, acoperind 100% din cheltuielile eligibile.

Lista proiectelor admise şi respinse pentru finanţarea liceelor agricole este disponibilă pe pagina de internet www.afir.ro, la secţiunea Rapoarte, accesând link-ul Evaluare – NOUL Portal AFIR – informaţii PS PAC, depunere Online.
AFIR este alături de toţi cei implicaţi în această iniţiativă, contribuind la o educaţie agricolă modernă şi adaptată cerinţelor viitorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *