Alicante – Perla de pe Costa Blanca

Lifestyle

Alicante este unul dintre cele mai cunoscute orașe portuare din Spania și una dintre cele mai populare destinații de pe Costa Blanca. Este situat în sud-estul Peninsulei Iberice, în Comunitatea Valenciană și este mărginit de Marea Mediterană.

De-a lungul istoriei sale, fenicienii, grecii, cartaginezii și romanii s-au perindat pe rând în acest oraș splendid lăsând o istorie grozavă care se reflectă în monumentele și muzeele sale. Plimbându-vă pe străzile lungi mărginite de palmieri veți descoperi locurile în care istoria și cultura au excelat de-a lungul timpului, în special în El Barrio Santa Cruz, centrul său istoric, caracterizat printr-o serie de alei și piațete înconjurate de case care dau o unicitate suplimentară peisajului.

Printre cele mai importante atracții se numără:
Castelul Santa Barbara – simbolul orașului Alicante, este cea mai mare fortăreață medievală din Spania construită în 1300. Castelul este situat pe dealul Benacantil și este o destinație zilnică pentru sute de vizitatori. Înălțimea sa ridicată deasupra orașului, la 166 de metri deasupra nivelului mării, a făcut posibil, controlul întregii zone. Rezervați-vă cel puțin câteva ore pentru vizită. Există o serie de puncte din care puteți admira orașul și zona înconjurătoare. Există, de asemenea, chioșcuri și mese pentru picnicuri. Aveți trei posibilități de a ajunge la Castelul Santa Barbara: la bordul autobuzului turistic, luând liftul din fața plajei Postiguet, sau pe jos;

Castelul San Fernando – un alt exemplu frumos de arhitectură militară restaurată, care se află în centrul orașului, nu departe faimosul Castel Santa Barbara. Castelul este o parte integrantă a moștenirii istorice a orașului. Castelul San Fernando a fost construit în secolul al XIX-lea în timpul Războiului de Independență pentru a întări sistemul defensiv al orașului. Dacă aveți timp merită să aruncați o privire și să profitați de o plimbare în parcul Parque Monte Tossal din apropiere, unde veți putea face fotografii frumoase și să vă bucurați de puțin aer curat.
De asemenea, în Alicante există numeroase biserici de vizitat. Printre acestea, Concatedral de San Nicolás, foarte apreciată, datorită arhitecturii sale. Catedrala datează din secolul al XVII-lea și este cunoscută pentru arhitectura sa barocă și acoperișul cu cupolă albastră. Exteriorul său este atât de fascinant încât reușește să se îmbine cu împrejurimile într-un mod unic. Interiorul este izbitor pentru luminozitate, efect datorat cupolei albastre și a pereților în întregime albi care sporesc și mai mult lumina prezentă. Cupola sa, înaltă la 45 de metri, reprezintă simbolul iconic al bisericii.

O altă clădire religioasă fundamentală care nu se află prea departe de Catedrală, este Bazilica de Santa María ( cea mai veche clădire religioasă din oraș), datând din secolul al XIV-lea, se numără și ea printre cele mai vizitate atracții din Alicante. Construită în stil baroc, clădirea a fost construită și renovată de-a lungul mai multor secole și, prin urmare, are diferențe arhitecturale foarte izbitoare. De admirat fatada, unde se află o imagine a Fecioarei Maria, si altarul acesteia în interior, realizat în stil rococo.

În Alicante există multe muzee care pot fi incluse pe lista obiectivelor de vizitat. Printre acestea, se numără Muzeul de Artă Contemporană MACA, inaugurat în 2011. În interior se află trei colecții permanente, una dedicată artei secolului XX, alta dedicată artistei Juana Frances și Colecția Eusebio Sempere.
Un alt muzeu interesant este Museo de Fogueres, cu colecția sa dedicată artificiilor. În interiorul muzeului veți avea ocazia să aflați despre originile mareului festival tradițional – Hogueras de Sant Joan, care are loc între 19 și 24 iunie, unde focurile de artificii sunt protagoniște.

Nu trebuie ratat nici Muzeul de Arte Plastice Gravina – Museo de Bellas Artes Gravina (MUBAG) care oferă o bogată colecție de artă din perioada dintre secolele al XVI-lea și al XX-lea. Planificați, de asemenea o vizită la Muzeul de Arheologie care a primit numeroase premii de-a lungul anilor pentru valoarea istorică a exponatelor păstrate.

Cu peisajul său tipic mediteranean, înconjurat de mici reliefuri montane , Alicante vă permite să vă bucurați de o climă blândă și perfectă pe tot parcursul anului. În lunile decembrie, ianuarie și februarie temperaturile ajung chiar și la 20 de grade. În timp ce în lunile de vară, cum ar fi iulie și august, temperaturile ajung și la 34 de grade.
Alicante înseamnă, de asemenea, mare și plaje pline vizitatori și localnici. Dacă vă place marea, puteți alege să navigați, să înotați sau pur și simplu să vă relaxați în soarele cald mediteranean. Portul principal este plin de restaurante, baruri și pub-uri unde vă puteți bucura de: pește, tapas, cocktailuri și vinuri fine până târziu, în noapte.

Dacă vizitați orașul în lunile de vară puteți profita de calendarul bogat de evenimente culturale, concerte live și spectacole de diferite tipuri care au loc pe străzile din centru și de-a lungul falezei.
Nu va trebui să mergeți prea departe pentru a sta la soare pe una dintre plajele din Alicante. Urmând pavajul de marmură din Explanada de España veți ajunge la plaja Postiguet, la poalele Muntelui Benacantil. Playa Postiguet se află la o scurtă plimbare de centrul orașului și de aceea, această plajă este populată pe tot parcursul anului. Este un arc larg de nouă sute de metri de nisip auriu la baza impunatorului Monte Benacantil. Faleza continuă pe toată lungimea plajei și are, de asemenea, o gamă uimitoare de palmieri care îi conferă un aer tropical. Peisajul este completat de nisip auriu, baruri și restaurante.

Playa de San Juan este cea mai lungă și cea mai populară plajă din Alicante, cu trei kilometri de nisip auriu unde există de toate: serviciu de salvare, sporturi nautice, baruri pe plajă, restaurante, o pistă lungă pentru cei care vor să alerge și o zonă de joacă pentru copii.

În ceea ce privește distracția, Alicante este cunoscut ca fiind unul dintre orașele cu cea mai intensă viață de noapte din toată Spania. Aici există numeroase cluburi de noapte capabile să satisfacă toate gusturile. Dintre toate zonele, cel mai mare număr de localuri îl are zona portuară, cea care atrage cel mai mare număr de turiști dornici de distracție. Zona de plajă este, de asemenea, foarte animată, cum ar fi – San Juan și Postiguet, unde, vara au loc unele dintre cele mai bune petreceri de noapte. Pentru cei care doresc să asculte muzică live, este indicată zona Explanada, unde pe tot parcursul verii au loc mici concerte în numeroasele cluburi din zonă.

Pentru pasionații se shopping orașul este plin de magazine și centre comerciale, care oferă o selecție enormă de produse, și de firme specializate în artizanat, gata să satisfacă nevoile tuturor. Principala stradă comercială din Alicante este situată în centrul orașului, mai exact în Avenida Maisonnave, Avenida Alfonso X el Sabio și pe străzile din jur. Există, de asemenea, numeroase centre comerciale, cu o gamă largă de magazine, împrăștiate în restul orașului (Puerta de Alicante, Gran Vía, Parque Vistahermosa, Plaza Mar 2 și Torre Golf). Nu ratați tarabele de artizanat, aflate pe faleza Explanada de España, la fel ca populara piață de antichități care are loc în fiecare duminică în fața Primăriei.

În ceeaa ce privește cazarea, cele mai bune zone din Alicante sunt: Casco Antiguo-Santa Cruz, Albufereta, Vistahermosa, Cabo de la Huertas, Plaja San Juan Pentru a profita de siturile istorice și de zona din apropierea plajei Postiguet, cea mai bună și mai frumoasă zonă de cazare este Casco Antiguo.
Mulți turiști ajung la Alicante cu feribotul sau cu nave de croazieră – portul este un punct de “aterizare” foarte popular pentru vizitarea orașului. Aeroportul internațional se află la 20 de minute cu autobuzul de centrul orașului. Alicante este deservit și de trenuri de mare viteză din Barcelona și Madrid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *