Ambasada SUA a deschis în incinta Bibliotecii Astra din Sibiu un nou American Corner

Lifestyle

Miercuri, 7 decembrie, Ambasada SUA a deschis în incinta Bibliotecii Astra din Sibiu un nou American Corner, centru care promovează valorile culturale şi democratice comune ale Statelor Unite ale Americii şi României, potrivit unui comunicat de presă.

Acesta este al 10-lea centru din programul American Corners, care le include şi pe cele din Bacău, Baia Mare, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Timişoara şi Târgu Mureş.
Noul spaţiu a fost inaugurat de Timothy Gerhardson, Consilierul pentru Diplomaţie Publică al ambasadei, şi Razvan Pop, Directorul Bibliotecii Astra.

„Sunt încântat să fiu astăzi alături de voi toţi, în această bibliotecă la standarde internaţionale, pentru a deschide American Corner Sibiu. Cu peste 160 de ani de experienţă şi peste un milion de documente, Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu este partenerul perfect pentru Ambasada noastră”, a declarat Timothy Gerhardson. El a adăugat că American Corner Sibiu a urmărit să consolideze prietenia şi înţelegerea reciprocă. „Unul dintre obiectivele noastre principale este să pregătim următoarea generaţie de studenţi şi profesionişti români pentru a fi competitivi pe piaţa globală. În plus, căutăm să promovăm libertatea intelectuală, buna guvernare şi statul de drept. Angajamentul nostru faţă de România prin acest American Corner este de a exemplifica un principiu fundamental al democraţiei: dreptul de avea acces liber la informaţie. Este ceea ce fac prietenii”.

Începând cu anul 2011, în cadrul Bibliotecii Judeţene Astra Sibiu a funcţionat un American Shelf (Raft American), care a oferit o colecţie de volume, titluri de referinţă, literatură americană clasică şi contemporană, metodologie de predare a limbii engleze şi resurse pentru învăţarea limbii engleze. În 26 mai 2022, Ambasada SUA şi Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu au semnat un acord de parteneriat privind înfiinţarea unui American Corner la Sibiu.

Programul American Corners din România a început în anul 2005. În prezent, există zece centre American Corner, care fac parte dintr-o reţea globală de peste 600 de centre, în peste 150 de ţări. Programul urmăreşte promovarea înţelegerii şi a cooperării între Statele Unite ale Americii şi România, furnizând informaţii precise şi diverse despre Statele Unite, pe o serie de teme care vor contribui la dezvoltarea comunicării şi a schimburilor culturale dintre cele două ţări. Pe lângă faptul că oferă acces la informaţii de încredere şi actualizate despre SUA, prin intermediul unor resurse tipărite şi pe suport electronic, centrele American Corner organizează programe interactive culturale, educative şi de învăţare a limbii engleze. American Corners oferă un mediu primitor şi plin de inspiraţie, personal instruit şi tehnologiile moderne necesare pentru a crea legături cu românii, atât în persoană, cât şi virtual, susţinând politicile Guvernului SUA, pentru o mai bună înţelegere a istoriei şi a valorilor culturale americane.

În toate aceste centre, publicul interesat are acces gratuit la resursele, serviciile şi programele oferite.
Informaţii despre reţeaua American Corners din România sunt disponibile la adresa https://ro.usembassy.gov/ro/education-culture-ro/colturi-americane/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *