Ambasadorul Italiei la București a găzduit  întâlnirea anuală cu reprezentanți ai asociațiilor și ai ONG-urilor italiene

Externe

Ambasadorul Italiei la București, Alfredo Durante Mangoni, a găzduit ieri tradiționala întâlnire anuală cu reprezentanți ai asociațiilor și ai ONG-urilor italiene active în România. La întâlnire au participat președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, domnul Secretar de stat Rareș Petru Achiriloaie, care l-a reprezentat pe ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero. De asemenea, a fost prezentă și Reprezentanta UNICEF România, doamna Anna Riatti.

După discursurile introductive ale domnului Ambasador și domnului Secretar de Stat Achiriloaie, luarea de cuvânt prin tehnica turului de masă a permis asociațiilor reprezentate să împărtășească aprecieri asupra activităților lor, asupra rezultatelor obținute și asupra problemelor critice care uneori le influențează activitatea. Printre tematicile apărute în cadrul discuției s-au aflat: pachetul de reforme în sectorul asistenței sociale, în curs de examinare de către Parlament după aprobarea de către Guvernul României; asistența și serviciile sociale și educaționale pentru familii și persoane aflate în dificultate, copii abandonați, dependenți de droguri; aplicarea legislației privind dezinstituționalizarea și impactul acesteia asupra locuințelor pentru vârstnici și pentru adulți și copii cu dizabilități; protecția animalelor și protecția demnității și bunăstării acestora.

Potrivit cuvintelor Ambasadorului Durante Mangoni, „această întâlnire pe care o reînnoim în fiecare an îşi propune să fie o demonstraţie a sprijinului acordat sectorului terţiar italian din România, capabil prin eforturile sale de a atenua situațiile de dificultate, neajunsuri și suferință și, prin aceasta, de a consolida relaţiile de parteneriat dintre ţările noastre. Ne dorim ca sprijinul pentru asociațiile italiene să devină un sprijin concertat, în care toate instituţiile italiene, publice și private, care sunt prezente în România să se implice din ce în ce mai mult.

Participarea Ministerului Familiei și a Reprezentantei UNICEF România demonstrează, de asemenea, dorința de a activa sinergii în acest domeniu cu Guvernul României și cu sistemul Națiunilor Unite. Angajamentul de conștientizare al Ambasadei va continua cu un eveniment dedicat dezinstituționalizării și familiilor care primesc minori în plasament, pe care îl vom organiza anul viitor, pentru a activa schimbul de bune practici.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *