Ambasadorului României în Spania – întrevedere cu preşedintele Camerei de Comerţ din Gran Canaria

Politica

Consulatul Onorific al României în Insulele Canare anunță într-un comunicat pe pagina oficială de facebook întrevederea dintre ambasadorul Romîniei în Spania, George Bologan şi noul preşedinte al Camerei Oficiale de Comerţ, Industrie, Servicii şi Navigaţie din Gran Canaria, Luis Padron.

“Turismul este unul dintre principalele motoare ale economiei europene, reprezentând nu doar o importantă oportunitate de colaborare economică şi comercială, ci şi de cunoaştere reciprocă şi de întărire a sentimentului european. Atragerea turiştilor spanioli în România, sprijinirea investiţiilor companiilor din Insulele Canare în ţara noastră, dar şi a investiţiilor româneşti în arhipelag, cu precădere în sectorul IT, reprezintă priorităţile colaborării economico-comerciale între România şi Comunitatea Autonomă a Insulelor Canare, evaluate cu prilejul întâlnirii online dintre ambasadorul George Bologan şi noul preşedinte al Camerei Oficiale de Comerţ, Industrie, Servicii şi Navigaţie din Gran Canaria, Luis Padron.

Discuţia a avut loc în perspectiva organizării, în perioada următoare, a unei misiuni instituţionale şi comerciale în România, cu sprijinul consulului onorific al României în Insulele Canare, Alina Râmaru şi al Biroului de Promovare Comercială şi Economică din cadrul Ambasadei.

Ambasadorul a apreciat interesul autorităţilor regionale, al Camerei de Comerţ şi al mediului privat din Insulele Canare pentru întărirea cooperării instituţionale şi comerciale cu România, care poate duce la creşterea investiţiilor spaniole în domenii precum turismul şi IT, respectiv la transferul de bune practici în gestionarea proiectelor finanţate din fonduri europene. De asemenea, a invitat investitorii spanioli să profite de disponibilitatea Ambasadei pentru a crea punţi cu România, în domenii de interes comun.

Prin aceste demersuri, Ambasada României la Madrid îşi doreşte să consolideze legăturile comerciale, economice dar şi umane dintre cele două societăţi, prin favorizarea mobilităţii cetăţenilor europeni, a schimburilor de experienţă şi a dialogului, îndeosebi în actualul context internaţional”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *