Anglia refuză să joace împotriva echipelor de tineret din Rusia – în ciuda deciziei UEFA

Sport

Echipele de juniori ale Angliei nu vor juca împotriva naţionalelor similare ale Rusiei, a anunţat Federaţia engleză de fotbal, după ce UEFA a comunicat planul său de a reintegra selecţionatele Under-17 ale Rusiei la nivel european, pentru prima oară de la invadarea Ucrainei, potrivit Reuters.

”Nu susţinem poziţia de readmitere a Rusiei în competiţiile la nivel de juniori şi poziţia noastră rămâne că echipele Angliei nu vor juca împotriva Rusiei”, a declarat un purtător de cuvânt al Federației, pentru Reuters.
UEFA a decis în februarie 2022 ca toate echipele din Rusia, la nivel de naţională sau de club, să fie suspendate din competiţiile continentale. Forul european a anulat atunci şi parteneriatul său cu compania rusă de energie Gazprom.
Comitetul Executiv al UEFA, reunit marţi la Limassol, a precizat într-un comunicat că este ”conştient de faptul că nu ar trebui să fie pedepsiţi copiii pentru acţiuni a căror responsabilitate revine exclusiv adulţilor”.

„Din aceste motive, Comitetul Executiv al UEFA a decis ca echipele de juniori ale Rusiei să fie readmise în competiţii în cursul acestui sezon. Comitetul Executiv a cerut administraţiei UEFA să propună o soluţie tehnică care să permită reintegrarea echipelor Under-17 (atât fete, cât şi băieţi) ale Rusiei, chiar şi atunci când au avut loc deja trageri la sorţi”, a subliniat forul.

UEFA a precizat că meciurile echipelor Rusiei se vor disputa în afara acestei ţări, fără drapelul naţional, imnul şi însemnele naţionale pe echipament.

”Interzicând copiii de la competiţiile noastre, nu numai că nu recunoaştem şi susţinem un drept fundamental pentru dezvoltarea lor holistică, dar îi discriminăm direct”, a spus preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.
Finala Campionatului European masculin Under-17 va avea loc anul viitor în Cipru, în timp ce turneul feminin va avea loc în Suedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *