ANSVSA deschide exportul de ovine către Maroc

Social

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) deschide exportul de ovine pentru piaţa marocană, odată cu aprobarea modelului de certificat sanitar veterinar, a anunţat, joi, ANSVSA.

“Astăzi, la sediul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a fost aprobat modelul de certificat sanitar veterinar pentru exportul de ovine destinate abatorizării din România în Maroc.
La ceremonia de semnare a documentelor a participat dr. Alexandru Bociu, preşedintele ANSVSA şi dr. El Abrak Abderrahman, director al patrimoniului zootehnic şi vegetal din cadrul Biroul Naţional de Securitate Sanitară a Produselor Alimentare din Maroc.

Întâlnirea de astăzi a reprezentat finalul vizitei pe care delegaţia marocană a realizat-o în România în perioada 9-11 mai 2023. De-al lungul celor 3 zile s-au discutat şi alte aspecte legate de exportul de ovine, precum procedurile sanitare, identificarea şi trasabilitatea şeptelului ovin din România, vizita fermelor de carantină şi procedurile de control la îmbarcare.

Reprezentanţii marocani au fost interesaţi şi de sistemele informatice privind genetica la ovine şi de organizaţiile profesionale din domeniul ovin.
Această vizită reprezintă un pas important în dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre România şi Maroc în domeniul ovin, oferind o nouă piaţă de export pentru crescătorii de oi din România.”.
Serviciul Comunicare şi Logistică Documentară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *