Aramon Cerler – cea mai înaltă stațiune de schi din Pirinei

Lifestyle

Stațiunea Aramon Cerler din Spania este una dintre cele mai căutate destinații pentru turismul de iarnă și se mândrește cu mai multe premii. A fost aleasă de mai multe ori „cea mai bună stațiune de schi din Spania” la World Ski Resorts, premiu considerat Oscarul turismului de iarnă.

Aceste premii recunosc excelența în turismul de iarnă și au meritul de a oferi tuturor pasionaților calitatea serviciilor și gama de facilități moderne și inovatoare pentru turismul montan și de schi.

Aramon Cerler se află în provincial Huesca, în orașul Cerler din municipiul Benasque (orașul principal din Valea Benasque), situat în sectorul central al Pirineilor și înconjurat de cele mai înalte vârfuri din acea zonă. Stațiunea oferă posibilitatea de a coborî pe pârtii de schi pentru toate nivelurile, de la cei mai neexperimentați la cei mai experimentați . Pârtiile se întind pe 81 de kilometri.

Înconjurată de peste 60 de vârfuri care se ridică la peste 3.000 de metri altitudine, printre care Aneto, cel mai înalt vârf din Pirinei, stațiunea de schi atinge punctul cel mai înalt cu legendarul Picco del Gallinero, cu o altitudine de 2.630 metri. Această înălțime garantează stațiunii o calitate excelentă a zăpezii până la începutul primăverii, chiar și atunci când soarele și căldura încep să topească zăpada în majoritatea celorlalte stațiuni de schi din Spania.

Pirineii pot concura cu altitudinea stațiunilor franceze și cu zăpada stațiunilor austriece. În Aramon Cerler veți descoperi peisaje spectaculoase care combină liniștea munților și senzațiile de aventură. Mâncarea delicioasă, vinul, oamenii și vremea frumoasă a Spaniei, toate pe un munte înnzăpezit fac vacanța perfectă.

Această stațiune aragoneză oferă diverse activități pentru familii și întâmpină copiii cu pădurea lor fermecată, un tur interactiv care trece printr-o pădure de pini negri cu personaje tematice care îi vor încânta.
De asemenea, vor găsi zona cu zăpadă – Snowy Zone, care este pregătită cu activități și circuite pentru abilități, pe tot parcursul săptămânii există divertisment pentru copii și toți membrii familiei.

Prin urmare, Aramon Cerler este o stațiune ideală pentru familii, grație activităților sale, a celor 9 piste verzi și a celor 18 piste albastre. Pentru cei mai experimentați, există 25 de piste roșii și 15 piste negre, ideale pentru depășirea noilor provocări și descoperirea întregului domeniu de schi Cerler.

Un alt motiv pentru alegerea acestei stațiuni de iarnă este că aici veți găsi faimosul traseu de 9 km, cea mai lungă pârtie de schi din Spania, cu o înălțime de 1.100 m. Traseul de 9 km începe la 2.360 m, cu traseul Perdiz Blanca (albastru) care duce la Colladeta, apoi continuă să se întoarcă prin Camino de Sarrau (roșu). Veți ajunge la 2.000m înălțime, unde va trebui să continuați de-a lungul pantei Robellóns (verde), traversând partea finală numită Puntet Skity Area.

Ulterior, traseul continuă de-a lungul Camino de Les Planes (albastru) și se termină această coborâre super lungă pe versantul Les Planes (albastru) care se află la 1.500 de metri.

În plus, în zona de schi Cerler sunt disponibile 19 instalații de teleschiuri, toate moderne și bine poziționate, cu 6 benzi transportoare, 4 teleschiuri și 9 telescaune. Toate acestea sunt răspândite de-a lungul celor 77 km de pârtii și nu vă faceți griji dacă nu este multă zăpadă, deoarece au 375 tunuri de zăpadă pentru a crea zăpadă artificială.

După ce vă bucurați de cei 81 km de pârtii, întorcându-vă în stațiune puteți încerca mâncăruri tradiționale din Valea Benasque. Cerler este un centru pentru bucătăria locală excelentă și găzduiește, de asemenea, un festival alimentar în fiecare an.

Pe lângă farmecul natural deosebit, stațiunea se remarcă pentru facilitățile sale de la: școli de schi, locuri de divertisment, hoteluri și restaurante de tot felul, astfel încât să vă puteți reîncărca bateriile după o zi de sport pe zăpadă.

Dacă intenția dumneavoastră este să luați lecții de schi sau snowboard, Cerler are 9 școli de schi cu peste 300 de profesioniști care vă vor ajuta și sfătui cum să învățați să schiați.

De asemenea, stațiunea are o gamă largă de restaurante, baruri și cafenele în fiecare dintre sectoarele sale, pentru a satisface chiar și cei mai pretențioși clienți. Puteți găsi locuri care vă vor duce înapoi în anii 1950 sau locuri unde puteți mânca preparate la grătar.

În ceea ce privește cazarea, multe hoteluri oferă camere cu depozite pentru echipamentele de schi și, de asemenea, multe hoteluri închiriază astfel de echipamente.

Pentru a ajunge în Aramon Cerler, cel mai apropiat aeroport este la Huesca, la aproximativ 2 ore și 15 minute distanță, dar este, de asemenea, aproape și de granița dintre Franța și Andorra, deci accesul este ușor și de acolo.

Există multe alternative pentru a ajunge la Cerler. Puteți lua un avion spre Lleida sau Zaragoza și de aici puteți închiria o mașină. Puteți, de asemenea, merge cu vehiculul dumneavoastră sau cu autobuzul alb (Bus Blanco).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *