ASF avertizează cetăţenii să nu dea curs unor „recomandări” de investiţii, făcute în numele Autorităţii

Social

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) atrage atenţia asupra faptului că în ultima perioadă au apărut, în spaţiul public, persoane care pretind că sunt reprezentanţi ai Autorităţii şi care contactează cetăţenii fie prin email, fie telefonic, oferind recomandări de investiţii şi solicitând, în acelaşi timp, plata unor sume de bani.

Dacă aţi fost contactaţi de astfel de persoane trebuie să ştiţi că Autoritatea de Supraveghere Financiară nu iniţiază astfel de demersuri nici prin email, nici telefonic, nu oferă sfaturi de investiţii, nu solicită sume de bani şi nici date cu caracter personal.

Pentru a vă proteja de astfel de iniţiative frauduloase trebuie să abordaţi cu precauţie orice telefon sau email pe care-l primiţi şi să verificaţi întotdeauna adresele de la care aţi fost contactaţi.
Trebuie să ştiţi că cei care apelează la astfel de metode ilegale pot clona website-ul ASF şi pot altera informaţiile originale. Website-urile nou create pot fi foarte convingătoare, întrucât conţin elemente de identitate vizuală similare cu cele reale şi includ anumite link-uri şi informaţii de contact copiate de pe website-ul oficial al Autorităţii.

Pentru a vă asigura că un website este autentic, verificaţi adresa (URL) care apare în bara de adrese din partea de sus a paginii web. Adresa URL a website-ului oficial al ASF este: https://asfromania.ro/
Cum depistaţi dacă aţi fost contactat în mod fraudulos:
– de obicei, apelurile telefonice primite sunt de la un număr de telefon mobil care aparţine altui stat;
-˜ adresa de email este a unui cont de tip Hotmail, Yahoo, Gmail etc.;
– de multe ori comunicările în scris conţin greşeli gramaticale sau de ortografie;

– adresa website-ului şi/sau denumirea contului de reţea socială pot conţine mici modificări faţă de cele oficiale, ca de exemplu semne de punctuaţie suplimentare.
Reţineţi că terminaţia adreselor de email aparţinând angajaţilor ASF este @asfromania.ro, iar conturile oficiale de social media ale ASF sunt:
– Facebook – https://www.facebook.com/asf.romania
– LinkedIn-https://www.linkedin.com/company/autoritatea-de-supraveghere-financiar%C4%83/

– Twitter https://twitter.com/asf_romania
– YouTube- https://www.youtube.com/@asfromania5180
– TikTok – https://www.tiktok.com/@asf_romania
– Instagram – https://www.instagram.com/autoritateadesupraveghere_fin/

ASF a adoptat o serie de măsuri pentru a împiedica copierea şi utilizarea în mod fraudulos a adreselor de email ale angajaţilor, însă există posibilitatea ca persoanele care apelează la metode ilegale să vă inducă totuşi în eroare.

Pentru a vă proteja de tentativele de fraudă, nu furnizaţi nicio informaţie personală în urma unui apel primit şi nu apelaţi înapoi folosind datele de contact pe care le furnizează apelanţii!
Dacă aveţi suspiciuni cu privire la un apel, întrerupeţi imediat comunicarea. Pentru a vă asigura că apelul este autentic, contactaţi-ne telefonic (0800.825.627/021.668.1208) sau prin email (office@asfromania.ro).

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară
Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *