RCA

ASF – “polițele RCA pe o lună nu vor fi eliminate”

Social

Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roșu, a transmis, luni, că polițele RCA pe o lună nu vor fi eliminate.

Precizarea vine după ce președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a spus în weekend că introducerea polițelor RCA pe o lună a fost o eroare, pentru că reînnoirea nu se face automat și în acest fel s-a ajuns la o scădere a gradului de acoperire cu RCA.

După declarațiile lui Chirițoiu, Cristian Roșu a transmis:

” -Piata RCA este o piata în consolidare, care necesită unele ajustări, dar nu de sistem;

– Nu se are în vedere trecerea asigurării pe persoană, ci va rămâne pe mașină;

– Nu se are în vedere nici zonarea teritoriului dupa riscuri, deoarece mașinile circulă prin toate zonele de risc;

– Nu se preconizează eliminarea polițelor pe o lună;

– Autoritatea de Supraveghere Financiară nu este concentrată doar pe analiza tarifelor de referință, ci pe toată problematica pieței asigurărilor, pornind de la stabilitatea pieței (indicatorii de solvabilitate SCR și lichiditate MCR) și continuând cu conduita asiguratorilor și a intermediarilor în asigurări”.

Referitor la gradul de cuprindere în RCA, Cristian Roșu spune că acesta este de peste 90% pentru vehiculele care circulă în mod constant pe drumurile publice.

„Acel procent de aproximativ 75% este format din parcul rece (nedeplasabil) aflat încă în evidențele scriptice, precum și din remorcile care nu circulă tot timpul atașate de un vehicul. Nu trebuie uitate nici motocicletele care au o circulație sezonieră”, a punctat reprezentantul ASF, într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *