Ministerul Afacerilor Externe

Atenţionare de călătorie în Polonia

Social

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să se deplaseze dinspre / înspre Polonia prin trecerea frontierelor cu Republica Slovacia că autorităţile locale au prelungit perioada controalelor la frontiera terestră, până la data de 2 ianuarie 2024, acţiune ce implică o creştere a timpilor de aşteptare la PCTF.

În Republica Polonă sunt operaţionale 9 puncte de trecere rutieră, 3 puncte de trecere feroviară, 10 puncte de trecere a frontierei pentru pietoni, destinate exclusiv cetăţenilor UE şi membrilor de familie ai acestora (soţ/soţie, minor aflat în întreţinere).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varşovia: (+48)226283156, (+48)226222570 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Polonă: (+48)694486683.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet: https://www.gov.pl/web/mswia, https://www.strazgraniczna.pl/, https://varsovia.mae.ro/, http://www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *