Atenţionare de călătorie în Regatul Belgiei

Externe

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Belgiei că autorităţile locale au anunţat desfăşurarea unei greve a societăţilor feroviare SNCB, Infrabel şi HR Rail, în perioada 7-9 noiembrie 2023. Acţiunea va perturba transportul feroviar la nivel naţional.

Pentru evitarea unor blocaje majore, societăţile feroviare vor pune la dispoziţia călătorilor rute alternative de transport, ale căror detalii pot fi consultate accesând pagina de Internet dedicată circulaţiei trenurilor www.belgiantrain.be.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +3223475338, +3223436935, +3223441658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României din Regatul Belgiei: +32497428663.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://bruxelles.mae.ro, https://www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *