Atenţionare de călătorie în Statele Unite ale Americii

Externe

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Statele Unite ale Americii, că Serviciul de Meteorologie (NWS) a emis până la data de 4 februarie 2024 o prognoză meteo de vreme severă pentru Arizona, California, Colorado, Idaho, Nevada, New Mexico, Oregon, Utah şi Wyoming, pe fondul intensificării unui front atmosferic care se va manifesta după cum urmează:

– în zonele montane se vor înregistra averse însemnate de ninsoare şi rafale semnificative de vânt;
– în zonele de deal şi de câmpie se vor înregistra averse însemnate de ploaie, intensificări importante ale vântului şi risc de inundaţii locale.
Informaţiile oficiale referitoare la dinamica, intensitatea şi evoluţia fenomenelor meteorologice severe sunt disponibile pe site-ul https://alerts.weather.gov.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să respecte întocmai instrucţiunile autorităţilor americane responsabile, iar în cazul în care se confruntă cu o situaţie de pericol iminent, să utilizeze numărul unic de urgenţă 911.

Toate persoanele aflate în zonele afectate de frontul atmosferic sus-menţionat sunt sfătuite să urmeze anunţurile şi instrucţiunile autorităţilor locale.
Cetăţenii români pot solicita informatii şi asistenţă consulară la numerele de telefon ale ale Consulatului General al României la Los Angeles: +13104440623; +13104738061; +13102314468, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al Consulatului General al României la Los Angeles: +13107210474.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://losangeles.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *