Auckland – cel mai mare oraș din Noua Zeelandă

Lifestyle

Auckland este cel mai mare și cel mai populat oraș din Noua Zeelandă. Situat în nordul țării, cu peste 1,4 milioane de locuitori, Auckland este o metropolă vibrantă, plină de atracții ce se întinde pe o zonă vulcanică. În zona orașului se văd clar aproximativ cincizeci de conuri vulcanice, unele sub formă de lacuri, altele de insule, altele de lagune. Multe dintre acestea în trecut au produs fluxuri de lavă care sunt vizibile și astăzi. Toți acești vulcani sunt dispăruți, dar câmpul vulcanic pe care se află orașul este doar într-o stare de repaus.

Prin călătoria în acest loc veți face cunoștință cu acele ținuturi de basm care au animat povestea Stăpânului Inelelor, adică „pământul de mijloc”.

Situat între porturile Waitemata și Manukau, înconjurat de o natură uimitoare, Auckland mai este numit „Orașul Pânzelor”, aceasta indicând cel mai mare raport din lume între locuitori și bărci cu vele prezente.

Datorită plajelor și porturilor sale frumoase, terenurilor de tenis sau de rugby, o vacanță în Auckland este alegerea perfectă pentru cei care iubesc viața în aer liber.

Inima orașului Auckland este centrată în jurul străzii Queen, aici veți găsi nenumărate magazine, faimosul Sky Tower( simbolul orașului), Waterfront, Harbour Bridge, numeroase parcuri și multe alte atracții.

Principala atracție a orașului este Sky Tower. Cu cei 328 de metri ai săi, este cea mai înaltă clădire din emisfera sudică. Din vârful turnului vă puteți bucura de o priveliște uluitoare asupra întregului oraș. Puteți admira Auckland și împrejurimile sale, portul, podul portului, zgârie-norii. Fotografiat de toți turiștii, Podul Portului Waitemata este unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș.

Un alt loc de interes este piața Queen Elizabeth Square, o piață care are vedere la golful Hauraki unde veți găsi clădirile vechiului port. Din această piață veți putea vedea numeroasele bărci cu vele care umplu priveliștea, iar urcând pe Queen Street veți intra în centrul comercial al orașului.

De asemenea, Auckland găzduiește numeroase muzee. Printre cele mai importante se numără: Galeria de Artă Auckland, cea mai mare instituție de artă din Noua Zeelandă, care prezintă peste 15.000 de lucrări de artă modernă, contemporană și istorică. De asemenea, găzduiește numeroase expoziții internaționale temporare;

Muzeul Memorial de Război din Auckland – este unul dintre cele mai mari muzee din Noua Zeelandă. Muzeul se află pe dealul Auckland Domain și este un memorial al celor care au murit în al Doilea Război Mondial. Numeroase exemple ale culturii diverse a Noii Zeelande se găsesc în diferitele încăperi, în special în expoziția de comori a muzeelor Maori, cea mai completă din lume (prezintă mai mult de 2000 de rarități antice Maori, prețioase, inclusiv sculpturi), precum și în expozițiile dedicate florei, faunei, meșteșugurilor și artelor locale. Muzeul Memorial de Război din Auckland a fost deschis pe 28 noiembrie 1929 și de atunci a devenit un reper important al orașului.;

Muzeul Maritim Auckland – adiacent portului orașului, muzeul vă permite să aflați mai multe despre istoria maritimă a Noii Zeelande prin documente, ambarcațiuni antice și moderne. Nu sunt expuse doar pirogile folosite de maori și vasele navigatorilor polinezieni, dar se pot admira și ambarcațiunile folosite în timpul Cupei Americii (Copa America) desfășurate la Auckland în 1993;

Atât în Auckland cât și în împrejurimile sale există multe locuri de interes natural, precum plaje, parcuri și diverse situri naturalistice. Este o destinație care oferă numeroase experiențe pentru turiștii care sunt în căutarea relaxării, care se pot opri la malul mării pe nisipul alb, se pot plimba în natură și în piețele unde pot găsi obiecte de artizanat, pot admira flora și fauna locală mergând în afara limitelor orașului.

Domeniul Auckland, oferă o mulțime de peisaje pitorești și atracții culturale. Este unul dintre cele mai mari parcuri din oraș ce găzduiește diverse terenuri de rugby și piste dedicate atletismului, o pădure de ferigi, care este planta simbolică a Noii Zeelande, orhidee frumoase, platani, begonii sau iris. Puteți face un picnic, puteți face sport sau pur și simplu vă puteți plimba prin grădinile sale frumoase.

Un alt parc foarte interesant este Waitakere Ranges Park, cu cascadele sale impresionante, plaje frumoase cu nisip negru, trasee de drumeții și faună sălbatică. Nu ratați cascadele Karekare care sunt foarte accesibile și ușor accesibile pe jos. Parcul se află la doar 40 de minute de mers cu mașina de centrul orașului.

O altă atracție sunt Grădinile botanice Auckland care găzduiesc peste 100.000 de plante din întreaga lume. Dar cel mai emblematic loc este Muntele Eden, un vulcan adormit acoperit cu iarbă. Urcarea în vârful craterului este o experiență unică – din vârf vă puteți bucura de o priveliște uluitoare de 360 de grade asupra orașului și a golfului din jur.

Nu ratați Grădina Zoologică din Auckland – este cea mai mare din Noua Zeelandă și este, de asemenea, renumită în întreaga lume. Acesta găzduiește 150 de specii diferite de animale, dintr-un total de 500 . Parcul este mare și este ideal dacă călătoriți cu copii.

Un alt loc potrivit pentru cei mici este Acvariul Auckland. Aici puteți admira multe specii diferite de pești și rechini care înoată în jur, în timp ce mergeți prin tunelul lung și transparent.

Auckland este cunoscut și pentru plajele sale. Pentru cei care vor să încerce surfing-ul, destinația ideală este Plaja Piha, cea mai cunoscuta plajă din oraș. Plaja Muriwai este, de asemenea, un loc perfect pentru surfing, ciclism sau drumeții.

Dacă sunteți un pasionați de apă, petreceți o zi în Golful Hauraki. Puteți face scufundări, să pescuiți, să faceți plimbări cu barca și observați balenele.

De asemenea, la nord de portul Auckland se află plaja Orewa, o întindere frumoasă de nisip auriu perfectă pentru caiac, surfing sau înot. Coasta Pohutukawa are, de asemenea, plaje și peisaje spectaculoase.

Se spune că Auckland este mai vizitat în timpul sezonului de vârf care are loc în lunile decembrie până în februarie. În acest timp, vă veți putea bucura de clima caldă a acestui oraș din Noua Zeelandă, împreună cu posibilitatea de a petrece timp de calitate la parcurile tematice și toboganele de apă din Auckland.

Dacă vreți să vizitați orașul într-o perioadă mai puțin aglomerată, lunile dintre martie și mai vor fi perfecte. În afară de aceste luni, Auckland este, de asemenea, mai puțin aglomerat dacă vă faceți o vizită în perioada septembrie-noiembrie.

Pentru cei care iubesc distracția și viața de noapte, există multe de făcut în Auckland când soarele apune și, în mod convenabil, multe dintre cele mai bune cluburi de noapte sunt, de asemenea, zone turistice grozave în timpul zilei. Orașul este plin de baruri, cluburi și restaurante în care puteți savura specialități din Noua Zeelandă, puteți degusta unele dintre vinurile fine ale producătorilor locali sau o halbă de bere în timp ce participați la spectacole și festivaluri în aer liber, ori vă puteți bucura de un cocktail cu prietenii, la un restaurant unde puteți să dansați și să mâncați noaptea, târziu.

În ceea ce privește transportul, există multe opțiuni pentru a vă deplasa prin Auckland. Mersul pe jos este cel mai bun mod de a vă bucura de oraș, dar dacă distanțele sunt prea mari puteți alege între diferite mijloace de transport. Dacă intenționați să luați autobuze, trenuri și feriboturi este indicat să luați un AT HOP Card, cu plata electronică a tarifelor pentru serviciile de transport public din Auckland.

Pe lângă faptul că este o destinație turistică prin definiție, Auckland este poarta de intrare către Noua Zeelandă, cu cel mai important aeroport internațional al țării și conexiuni aeriene către aproape toate orașele. Aeroportul Internațional Auckland (AKL) se află la 20 km de centrul orașului. Zborurile din principalele țări și insule din Pacific, Australia, America de Nord, Europa și Asia aterizează pe acest aeroport.

Din principalele capitale europene nu există zboruri directe, există cel puțin o escală, întotdeauna în orașe mari precum Dubai sau Singapore, cu companii aeriene printre care: Emirates, Lufthansa, Qatar Airway și Singapore Airlains. Durata medie au zborului este de la 21 h la 24 h în funcție de orașul de plecare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *