AUR a donat peste 3000 de volume în limba maternă cetăţenilor români din Ucraina

Social

De Ziua Unirii Bucovinei cu Ţara Mamă, reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) au donat un fond de carte în limba română, peste 3000 de volume, românilor din Ucraina. Acţiunea vine ca răspuns faţă de neseriozitatea domnului Zelenski care nu şi-a respectat promisiunea prin care statul ucrainean recunoaşte limba română.

În acest context, marţi, microbuzele AUR au trecut vama Siret şi au ajuns la reprezentanţii românilor din Cernăuţi (Ucraina)
„Încep prin a mulţumi tuturor autorităţilor care au pus umărul la conservarea românismului în Ucraina. Ajutorul oferit a fost binevenit, cu atât mai mult cu cât vine într-un moment cu o încărcătură simbolică deosebită.

Totodată, vreau să transmit mesajul meu cu prilejul Zilei Unirii Bucovinei cu România prin care vă asigur de cele mai călduroase gânduri şi sentimente de solidaritate. În această zi de sărbătoare şi conştientizare a istoriei noastre comune, inimile noastre sunt alături de voi. Este o onoare şi o bucurie să vă anunţ că în semn de recunoştinţă şi unitate am iniţiat un fond de carte dedicat comunităţii noastre din Ucraina. Această donaţie are menirea de a aduce lumină şi cunoaştere în vieţile voastre, să vă îmbogăţească cultural şi să vă simţiţi mai aproape de rădăcinile noastre comune.

Fiecare carte este ca o fereastră deschisă către lume, iar prin această iniţiativă, sperăm să vă aducem o bucată din căldura şi istoria noastră comună. În această zi semnificativă, să simţiţi că suntem uniţi prin cuvinte, prin cultură şi prin aspiraţia comună pentru libertate şi demnitate.
Vă mulţumesc pentru puterea voastră de a menţine vie flacăra românităţii în inimile voastre. Sunteţi eroii noştri de fiecare zi, iar gestul vostru de a lupta pentru identitatea şi valorile noastre comune nu trece neobservat.”, a declarat Preşedintele, George Simion.
Fondul de carte a fost recepţionat de domnul Vasile Răuţ, preşedintele societăţii Golgota la Palatul Naţional al Românilor din Cernăuţi. Tot aici îşi au sediul mai multe societăţi non-profit care luptă pentru păstrarea identităţii naţionale în nordul Bucovinei.
Totodată membri AUR au fost întâmpinaţi de reprezentanţi ai societăţii Mihai Eminescu şi Societatea Femeilor Bucovinene.

„Am găsit un colectiv de oameni primitori, care serbau ziua Bucovinei şi cântau cântece patriotice, povesteau şi s-au bucurat enorm de donaţia pe care am făcut-o. Am mai anunţat şi câţiva profesori români din zona ce vor veni zilele următoare şi vor prelua de la palat cărţi pentru localităţile de unde sunt ei.”, a declarat vicepreşedintele filialei AUR Suceava, domnul Daniel Prelipcean.

AUR rămâne consecvent promovării şi apărării identităţii noastre naţionale în toate zonele istorice şi diaspora.
Departamentul de Comunicare al Alianţei pentru Unirea Românilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *