AUR cere Guvernului să soluţioneze de urgenţă revendicările profesorilor

Politica

Cadrele didactice au tot dreptul de a protesta şi de a nu mai accepta umilinţa la care sunt supuşi de actualii guvernanţi. Salariile pe care profesorii le primesc în România sunt de mizerie, ele fiind consecinţa deciziilor luate de politicienii care s-au perindat la putere în ultimii 33 de ani.

Solicitările pe care profesorii le-au exprimat în spaţiul public sunt perfect legitime, iar Guvernul are obligaţia de a răspunde de urgenţă revendicărilor cadrelor didactice.
Cu cât se întârzie mai mult o decizie din partea coaliţiei de guvernare în cazul profesorilor, cu atât criza din învăţământ se accentuează. Totul este la mâna liderilor coaliţiei de guvernare!

În acest moment, prin tergiversarea unei soluţii Guvernul îşi bate joc de două categorii sociale din România. În primul rând, de profesori şi de angajaţii din învăţământ, care primesc salarii ruşinoase pentru munca lor, iar în al doilea rând guvernanţii îşi bat joc de elevi şi părinţii acestora.

AUR este alături de cadrele didactice şi susţine continuarea protestelor până la îndeplinirea cerinţelor legitime ale acestora de către Guvern! Profesorii nu trebuie să se lase intimidaţi şi îngenuncheaţi de actuala guvernare.
Guvernul PSD-PNL-UDMR trebuie să aprobe, de urgenţă, revendicările profesorilor, astfel încât să avem cadre didactice remunerate corect pentru valoare muncii lor, examenele de final de an să nu fie perturbate, iar copiii să se întoarcă la şcoală! Bani sunt! Ţine doar de cuplul Ciolacu şi Ciucă să vrea să le acorde profesorilor ceea ce au solicitat.

Educaţia nu trebuie să fie o prioritate doar la nivel declarativ, ci trebuie să fie redată demnitatea cadrelor didactice printr-o finanţare adecvată şi o salarizare decentă.
Departamentul de comunicare al Alianţei pentru Unirea Românilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *