10.000 de cămile

Australia – 10.000 de cămile vor fi împușcate din cauza secetei

Externe

Peste 10.000 de cămile vor fi împuşcate din elicoptere, în sudul Australiei, de teamă că acestea ar putea bea prea multă apă din acea zonă deja devastată de secetă și incendii, informează The Independent.

Un alt motiv invocat este legat de emisiile mari de gaze cu efect de seră: cămilele ar emite anual o cantitate de metan estimată la o tonă de dioxid de carbon.

Potrivit The Independent, operațiunea începe miercuri, 8 ianuarie și va fi executată de vănători profesioniști care vor trage în cămile în urma unui ordin dat de liderii aborigeni din teritoriile Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY).

”Suntem blocați într-un val de căldură în condiții extrem de puțin confortabile, ne simțim rău, iar cămilele nu fac altceva decât să accentueze această stare. Cămilele vin, distrug gardurile și încearcă să ajungă la apă prin intermediul instalațiilor de condiționare a aerului”, a declarat media unul din membrii executivi ai APY.

„Cămilele au provocat daune serioase infrastructurii, dar au devenit și un pericol pentru familii și comunități”, a precizat și purtătorul de cuvânt al Departamentului de Mediu și Apă. De asemenea, prin eliminarea cămilelor se urmărește și eliminarea emisiei de gaz metan, echivalent cu o tonă de dioxid de carbon anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *