twitter

Australia amenință Twitter cu amenzi dacă nu acţionează împotriva discursurilor de ură online

Lifestyle

Reţeaua socială Twitter are la dispoziţie 28 de zile pentru a demonstra că acţionează împotriva discursurilor care promovează ura online, a anunţat joi o reprezentantă a guvernului Australiei; după acest termen vor urma amenzi de aproape o jumătate de milion de dolari pentru fiecare zi de întârziere, potrivit AFP.

ulie Inman Grant, comisar pentru securitatea online (eSafety), a arătat că o treime din reclamaţiile pentru discursuri care promovează ura pe internet înregistrate în Australia se referă la conţinut difuzat pe Twitter, iar autorităţile australiene nu sunt singurele îngrijorate de nivelurile tot mai ridicate de toxicitate şi ură din această reţea.
„Twitter nu pare să fie la înălţime în ce priveşte combaterea urii”, a apreciat Grant, care în trecut a fost angajată a companiei respective.

Ea a precizat că după data-limită reţeaua va fi amendată zilnic cu 475.000 de dolari.
Miliardarul Elon Musk, proprietarul Twitter din octombrie anul trecut, este considerat de multe ori răspunzător de creşterea conţinutului de ură din mesajele utilizatorilor reţelei, remarcă AFP. El a concediat mulţi angajaţi, inclusiv moderatori, şi a permis revenirea unor utilizatori care fuseseră blocaţi tocmai pentru promovarea urii şi pentru dezinformare.

Grant i-a scris lui Misk din noiembrie 2022, avertizându-l că reducerea drastică a personalului va împiedica Twitter să se conformeze legislaţiei australiene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *