Austria se alătură ţărilor care interzic TikTok pe telefoanele guvernamentale

Externe

Austria se va alătura listei în creştere de ţări care interzic folosirea aplicaţiei video chineze TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaţilor guvernamentali, a anunţat miercuri ministrul de Interne, Gerhard Karner, înaintea reuniunii cabinetului, informează Reuters.

Diverse state occidentale, inclusiv Marea Britanie, Statele Unite şi unele ţări membre UE au interzis deja utilizarea aplicaţiei TikTok pe dispozitivele de serviciu, din motive de siguranţă.
Şi Comisia Europeană şi Parlamentul Comisiei European au decis în martie interzicerea aplicaţiei.

„Aplicaţia va fi interzisă pe telefoanele de serviciu. Pe telefoanele private din afara reţelei statului va fi desigur posibilă utilizarea aplicaţiei”, le-a spus jurnaliştilor Karner, când a fost întrebat dacă membrii Guvernului vor putea folosi aplicaţia.

TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, face obiectul analizei guvernelor şi autorităţilor de reglementare, pe fondul preocupărilor că Beijingul ar putea colecta datele utilizatorilor sau să-şi promoveze interesele.
TikTok este un serviciu de găzduire de clipuri video de scurtă durată deținut de compania chineză ByteDance. Acesta găzduiește videoclipuri trimise de utilizatori, care pot avea o durată cuprinsă între 3 secunde și 10 minute. De la lansare TikTok a câștigat popularitate la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *