Trotinetele electrice

Avantajele și dezavantajele deplasării pe trotineta electrică

Lifestyle

Tot mai multe persoane se preocupă de protecția mediului, militând pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă. Totodată, pentru a economisi timp preţios petrecut în trafic, oamenii se orientează spre metode alternative de transport. Astfel, în ultimii ani, a crescut semnificativ numărul trotinetelor electrice pe care din ce în ce mai mulţi le utilizează pentru a ajunge la serviciu sau chiar pentru plimbări în aer liber.

Avantaje
Ca să economisim bani pe combustibil, putem alege să ne deplasăm cu o trotinetă electrică, iar costurile de deplasare se vor reduce considerabil. Pe site-urile de profil se găsesc game extrem de variate de modele. Acest mijloc de deplasare este fiabil și în cazul pieselor de schimb, costul de întreţinere nefiind unul ridicat.
Din punct de vedere al gradului de efort, cu o trotinetă electrică acesta va fi unul minim, deplasarea realizându-se de la sine, fără a fi nevoie de pedalare, precum în cazul unei biciclete. Echilibrul rămâne, însă, esential! Din punct de vedere al echipamentului de protecţie, cea mai bună investiţie o reprezintă cască, dar și genunchierele şi cotierele.
Un alt avantaj îl reprezintă îmbunătăţirea posturii corpului. Pentru echilibru este necesară menținerea spatelui drept, obicei care ne scăpa de durerile de spate provocate de o poziţie incorectă.

Din punct de vedere al depozitării, scăpăm clar de o grijă, fiindcă nu mai avem nevoie de loc de parcare! Dimensiunea compactă şi pliabilă a trotinetei permite depozitarea facilă, făcând-o și uşor de transportat.

Dezavantaje

Primul dezavantaj al achiziţionării unei trotinete electrice poate fi considerat preţul iniţial. Acestea au un cost destul de ridicat. Dacă ne dorim un model de calitate, cu o autonomie ridicată, atunci va trebui să scoatem mai mulţi bani din buzunar.
Un alt aspect de luat în calcul este durata de încărcare a bateriei. Există modele de trotinete electrice pentru care încărcarea completă se realizează în peste 3 ore, fapt ce poate fi un dezavantaj dacă ai de făcut o deplasare urgentă şi aceasta este descărcată.
Să ținem cont de principalele avantaje şi dezavantaje și vom reuşi să facem alegerea corectă, atât pentru noi, cât şi pentru mediul înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *