Avertisment ONU – Actualul sistem de ajutor pentru Fâşia Gaza este „menit eşecului”

Externe

Actualul sistem de ajutor pentru Fâşia Gaza prin punctul de trecere a frontierei Rafah este „menit eşecului”, a avertizat luni şeful agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), Philippe Lazzarini, denunţând „pedeapsa colectivă” impusă de Israel, relatează AFP.

„Să fim clari: cele câteva convoaie autorizate prin Rafah nu sunt nimic în comparaţie cu nevoile a peste două milioane de oameni prinşi în Gaza”, a explicat Philippe Lazzarini, cerând ajutor membrilor Consiliului de Securitate precum şi „un armistiţiu umanitar imediat”. Lazzarini a confirmat, de asemenea, că cel puţin 57 de colegi din rândul angajaţilor UNRWA au fost ucişi în Fâşia Gaza de la începutul războiului, la 7 octombrie.

Totodată, Casa Albă a anunţat că este posibil ca în următoarele zile să intre „100 de camioane pe zi” cu ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a declarat luni un purtător de cuvânt.

„Acesta este un prim obiectiv”, a afirmat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, după ce preşedintele Joe Biden a cerut duminică să se mărească „în mod semnificativ şi imediat” fluxul de asistenţă către teritoriul palestinian asediat şi bombardat de Israel în războiul împotriva mişcării islamiste Hamas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *