Renatei Weber

Avocatul Poporului – vrea radare fixe și camere video pentru monitorizarea traficului

Social

Avocatul Poporului, post ocupat de Renate Weber (ex-ALDE), recomandă guvernului o serie de măsuri radicale pentru a reduce numărul de accidente grave de circulaţie, potrivit unui comunicat de presă.

Printre acestea se numără montarea de radare fixe între localităţi şi la intrarea în localităţi, mai ales pe drumurile cu circulaţie intensă şi pe autostrăzi, dar şi montarea de separatoare de sens în curbe şi în zonele în care se pot atinge viteze mari.

O altă recomandare adresată autorităţilor este construirea de sensuri giratorii atât în localităţi, cât şi în afara lor, dar şi “monitorizarea în timp real a traficului prin montarea cât mai multor camere de luat vederi”.

De asemenea, Avocatul Poporului cere şi dublarea semnelor de circulaţie, prin practicarea de marcaje rutiere vizibile pe carosabil, şi identificarea rapidă a unor soluţii pentru descongestionarea traficului în zonele în care acesta se blochează în mod frecvent.

Soluţiile fac parte dintr-un set de recomandări trimise de Avocatul Poporului către o serie de instituţii, ca urmare a apariţiei statisticilor potrivit cărora România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente de circulaţie grave.

Mai mult, Avocatul Poporului arată că a cerut lămuriri Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” S.A., dar “răspunsurile oferite nu au avut darul de a clarifica modul concret în care aceste autorităţi îşi propun să combată fenomenul accidentelor rutiere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *