Bangkok – „Orașul Îngerilor

Actualitate Lifestyle

Bangkok este capitala Thailandei și una dintre destinațiile preferate ale turismului mondial . Este o metropolă fascinantă a Asiei de Sud-Est, o destinație pentru oricine dorește să cunoască infinitele fațete ale Orientului, un amestec de tradiții și modernitate într-o atmosferă mistică.
Acest oraș reprezintă o oportunitate de a explora locuri pur și simplu uimitoare, cum ar fi temple, piețe, parcuri și monumente, oferind posibilitatea de a descoperi o cultură fascinantă .

Bangkok, cunoscut anterior cu numele „Krung Thep”, ceea ce înseamană „orașul îngerilor”, se află pe malurile râului Chao Phraya. Orașul oferă nenumărate atracții turistice, inclusiv multe temple și palate cu o mare valoare istorică și artistică, precum și o gamă largă de facilități de cazare capabile să satisfacă fiecare tip de turist.

Veți descoperi o sinteză splendidă a tuturor nuanțelor care “pictează” Thailanda. Orașul unește vechiul și noul, într-o combinație de tradiții străvechi și ritmurile unui oraș ultra-modern.

Fără îndoială, unul dintre cele mai impresionante locuri din Thailanda este Marele Palat. Dar aici nu există doar un palat, ci un complex spectaculos de clădiri thailandeze din tot Regatul, care pot fi vizitate. Este un complex dreptunghiular de peste 218.000 de metri pătrați, situat în cartierul Phra Nakhon. În interior există numeroase clădiri, cum ar fi: săli, pavilioane, grădini, curți, temple sau muzee.

Marele Palat construit în timpul dinastiei regelui Rama I, a fost casa lui și a urmașilor săi. În prezent clădirea este folosită pentru ceremonii speciale.

Wat Phra Kaew – aici puteți vizita Wat Phra Kaew, cunoscut în engleză ca Templul Buddha de Smarald și oficial ca Wat Phra Si Rattana Satsadaram, este considerat cel mai sacru templu budist din Thailanda.

Wat Pho – continuând turul templelor budiste (Wat în thailandeză) de un interes considerabil este și Wat Pho, cea mai veche mănăstire din capitală, care găzduiește una dintre cele mai importante școli tradiționale de masaj thailandez și unde se află templul Buddha înclinat( Buddha în această poziție reprezintă trecerea de la Viață-Moarte la Nirvana), o statuie gigantică ale cărui turnuri sunt împodobite cu mozaicuri splendide de porțelan chinezesc.

Wat Arun – pe malurile râului Chao Phraya se află Templul răsăritului sau Wat Arun, ridicat în perioada în care Ayuthaya a fost capitala Thailandei. Înălțimea sa este raportată la peste 70 metri. În arhitectura sa puteți vedea o coloană centrală numită Prang, decorată cu încrustări din porțelan chinezesc. Semnificația sa simbolizează Muntele Meru al cosmologiei hinduse. În împrejurimile sale există alte patru coloane mai mici, acestea fiind dedicate Zeului vântului, Phra Phai. Puteți urca în vârf de unde se poate admira priveliștea frumoasă a râului Chao Phraya.

Casa lui Jim Thompson – merită să vizitați și casa lui Jim Thompson, un om de afaceri american care a ajutat la revitalizarea industriei de mătase thailandeză în anii 1950 și 1960. În interiorul casei, transformat acum într-un muzeu, puteți admira o colecție fină din mobilier antic, sculpturi, porțelan și ceramică orientală, pe lângă grădina luxuriantă.

Wat Saket – în drum spre Templul Saket, veți găsi Monumentul Victoriei, care comemorează victoria Thailandei asupra Franței.

O altă atracție turistică este Palatul Vimanmek. Este cea mai mare clădire din lume construită din lemn de tec, fără a folosi un singur cui. Aceasta a fost ridicată pentru familia regelui Chulalongkon sau Rama Fifth la începutul secolului al XX-lea.

MKB Center – dacă sunteți interesat de cumpărături, acest mall, MKB Center este cel potrivit. Are 7 etaje cu branduri de tot felul.

Piața Siam – este o zonă comercială și de divertisment din zona Siam din Bangkok, unde se găsesc sunt centre comerciale moderne, magazine de electronice și buticuri exclusive, în timp ce Mecca gastronomică și divertismentul nocturn este Khao San Road, ideal pentru pasionații de mâncare stradală. Sute de tarabe oferă un număr infinit de specialități gastronomice thailandeze deosebit de ieftine, și există, de asemenea, zeci de restaurante și cluburi cu muzică live.

Dacă degustați mâncarea care se vinde pe tarabe, va trebui să alegeți dacă beți apă și sifon, sau o băutură alcoolică, cum ar fi berea thailandeză, care este băutura tipică a locului.

Bucătăria este clasică thailandeză și se bazează pe un amestec de ingrediente picante şi pline de arome. Orezul este de bază în majoritatea felurilor de mâncare şi este consumat la orice oră a zilei. Printre cele mai cunoscute feluri de mancare:

Phat Thai – (tăieţei subţiri din orez, prăjiţi, la care se adaugă ou, tofu, uneori creveţi, sos de peşte, zahăr, tamarind, oţet, chilli uscat), Tom Yam (supă thailandeză), Laap ( carne tocată asezonată cu pudră de orez prăjită, suc de lime, sos de peşte şi verdeaţă proaspătă,se servește cu orez), Khao soi (supă cu tăieţei şi curry),Som tam (salată de papaya), Yam (salată thailandeză, din fructe de mare cu sosuri, condimente şi verdeaţă proaspătă), Kai yang (carne de pui la grătar cu condimente), Khao phat (orez prăjit cu carne de pui, de porc, fructe de mare).

Restaurantele străine sunt concentrate, cu unele excepții, pe șoseaua Sukhumvit (Sukhumvit Road). Aici veți găsi restaurante: japoneze, chineze, coreene, mexicane, spaniole, germane, grecești, indiene, elvețiene sau argentiniene, până la pizzeria clasică italiană.

Zona discotecilor și a petrecerilor este Royal City Avenue. Pe această stradă, de aproximativ un kilometru lungime, veți găsi baruri și discoteci deschise până noaptea târziu. Vi se va cere să vă îmbrăcați corespunzător, sau cel puțin trebuie să purtați pantofi și pantaloni lungi (pentru bărbați).

Pe Sukhumvit există multe oportunități de a servi un aperitiv, de a bea o bere sau asculta muzică până seara târziu.

În ceea ce privește cazarea, orașul are o gamă largă de hoteluri, care este capabil să satisfacă toate gusturile și preferințele, de la cele mai simple la cele mai solicitante și extravagante.

Khao San Road este una dintre cele mai cunoscute și emblematice străzi ale orașului Bangkok. Toți cei care vizitează acest oraș ar trebui să facă o oprire obligatorie, aici, pentru a se bucura de culorile, sunetele și atmosfera sa veselă. Această zonă este ideală pentru toți turiștii care au un buget redus, pentru că există foarte multe pensiuni și hoteluri.

Printre avantajele cazării pe Khao San Road, este faptul că este foarte aproape de circuitul turistic, astfel încât se poate ajunge pe jos, de asemenea,este plin de magazine, pizzerii, restaurante, agenții de turism, saloane de tatuaje și masaj.Totuși, este o zonă foarte zgomotoasă și nu este potrivită pentru cei care preferă liniștea.

Siam și Pratunam este o zonă excelentă pentru cei care caută cazare aproape de locurile de vizitat, deoarece este destul de centrală, aflându-se la doar câteva minute de zona turistică a orașului. Este, de asemenea, locul perfect pentru cei care doresc să facă cumpărături, deoarece este cea mai importantă zonă comercială din Bangkok.

Zborurile până la Bangkok sunt cu escală la: Viena, Londra, Frnkfurt…, depinde cu ce companie aeriană alegeți să călătoriți și durează aproximativ 20 de ore.

Aeroportul Internațional Suvarnabhumi(BKK) se află la 20 de km de Bangkok. Drumul până la hotel se parcuge cu fie cu trenul, care face legătura între aeroport si centrul capitalei, fie cu autobuzul sau taxiul, care vă vor duce în diferite zone ale orașului.

Pentru a vizita orașul Bangkok este recomandat sezonul uscat, din noiembrie până la sfârșitul lunii martie, când temperaturile sunt menținute la 28-32 grade fără prea multă umiditate. Fiind un oraș cu climă tropicală, este afectat de musoni din aprilie până în jurul sfârșitului lunii octombrie-mijlocul lunii noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *