Bar Harbor – un oraș fermecător

Actualitate Lifestyle Travel

Bar Harbor este un oraș – stațiune situat pe insula Mount Desert din statul american Maine și este o destinație potrivită pentru toate tipurile de călători, de la cupluri la familii.

Acest refugiu fermecător este o adevărată bijuterie datorită peisajelor naturale superbe unde vă puteți bucura de o gamă largă de activități în aer liber, priveliști uluitoare și cultură locală fascinantă.
Orașul este poarta de acces către Parcul Național Acadia, o zonă protejată care primește vizita a mii de turiști în fiecare an.

Bar Harbor se află pe un deal cu vedere la portul și la insulele Frenchmen Bay se mândrește cu magazine turistice, buticuri, case istorice fermecătoare, muzee, galerii de artă, restaurante de lux și plaje de nisip încadrate între stânci sălbatice de granit.

Printre cele mai interesante atracții se numără:
Strada principală Bar Harbor – se mândrește cu clădiri frumoase din lemn, viu colorate, care găzduiesc restaurante magazine, galerii de artă de unde puteți face cumpărături diverse de la sirop de arțar la meșteșuguri locale, bijuterii și lucrări ale artiștilor locali, până la suveniruri și articole importate. În Bar Harbor lipsesc clădirille ultramoderne și zgârie-norii;

Agamont Park – o zonă verde unde se desfășoară diverse evenimente. De aici vă puteți bucura de priveliștea uluitoare a portului, insulelor și a coastei Atlantice sau relaxnâdu-vă la un picnic pe iarba verde;
Unul dintre numeroasele evenimente de la Agamont Park este Cinematograful de la malul mării, cu proiecții care au loc la apus, într-un cadru frumos, de la jumătatea lunii iulie până la jumătatea lunii august;

Parcul Național Acadia – o zonă naturală, încântătoare pe tot parcursul anului, care se întinde pe aproape 20.000 de hectare, la sud-vest de oraș, între munți, păduri, lacuri și o coastă uluitoare care se mândrește și cu două plaje.
De remarcat este Bass Harbour Head Light, un far de 10 metri înălțime încă în funcțiune și care are vedere la Oceanul Atlantic.

Diverse trasee duc în vârful Muntelui Cadillac, cel mai înalt din zonă -1.500 de metri înălțime ce oferă vederi panoramice spectaculoase ale Oceanului Atlantic. Este unul dintre locurile preferate de turiști pentru a admira culorile răsăritului sau apusului.

Tot în acest parc există Iordan Pond – un lac de origine glaciară unde vă puteți plimba pe poteci liniștite, puteți face un picnic și puteți admira peisajele frumoase din zonă. Cele mai bune lucruri de făcut în parc includ: ciclismul, drumețiile, înotul, pescuitul și plimbările cu barca.

Parcul poate fi vizitat chiar si pe timpul iernii când zăpada îoferă un farmec deosebit, dar și diverse oportunități printre care plimbări cu rachete de zăpadă, schiul fond și pescuitul sub gheață. Însă, toamna vă puteți bucura de o paletă de culori ncântătoare când întinderile de frunze sunt nuanțate de galben, visiniu, roșu, portocaliu și ocru care, împreună cu verdele, creează un aspect feeric;

The Village Green – inima istorică a orașului Bar Harbor. Această piață oferă divertisment live și concerte pe tot parcursul verii. Este un loc minunat pentru a face o plimbare relaxantă și pentru a admira arhitectura spectaculoasă a zonei.
În decembrie, Moș Crăciun și un grup de colindători sunt la Village Green spre deliciul adulților și copiilor iar seara puteți face cumpărături la prețuri reduse.
De asemena, în oraș există trei muzee: Muzeul Abbe care povestește istoria și cultura indienilor tribului Wabanaki care a trăit în regiunea Mid-Maine, în unele părți părți din Quebec și Newfoundland;

Muzeul de Istorie Naturală George B. Dorr este un muzeu interactiv de istorie naturală, unde exponatele sunt proiectate și create de studenții de la College Of The Atlantic din Bar Harbor;
The Mount Desert Oceanarium & Lobster a fost înființat pentru a aprecia viața marină, iar peisajul natural din jur este splendid. Pe lângă acvariu aici există și un incubator de homari.

În ceea ce privește gastronomia, Bar Harbor este renumit pentru bucătăria sa cu fructe de mare. Homarul este protagonistul incontestabil al rețetelor tipice gătit în multe moduri. Vă puteți bucura de crustacee preparate în multe feluri la prețuri foarte rezonabile. În acest sens puteți încerca unul dintre restaurante, cum ar fi Stewaman’s Lobster Pond de pe debarcaderul de pe malul apei, cu vedere frumoasă la ocean.

De asemenea, zona este cunoscută pentru salatele și preparatele din pește (prins proaspăt) și carne (de la fermele locale) inspirate din rețetele din America Centrală și de Sud combinate cu aromele din New England.
Printre alte feluri de preparate locale se numără:

Clam chowder (ciorba de scoici) – se prepară cu scoici proaspete, cartofi, lapte și condimente; Blueberry pie – plăcintă cu afine, se servește adesea cu frisca și înghetată de vanilie; Maine crab cakes – prăjituri cu crabi din Maine, se prepară cu carne proaspătă de crab, pesmet, ou, muștar și alte condimente, apoi se prăjesc; Acadia ice cream – înghetata de afine, si alte arome, toate acestea servite alături de Bere artizanală, vin, cocktailuri și cafea prăjită local.

Cât privește cazarea, orașul oferă umeroase opțiuni de cazare pentru toate gusturile și nevoile. Cele mai bune zone pentru a vă caza în Bar Harbor sunt centrul istoric și zona de coastă de-a lungul digului. Ambele zone oferă numeroase hoteluri, restaurante, baruri și magazine, precum și vederi panoramice ale golfului. Pentru cei care sunt în căutarea unei locații mai liniștite, luați în considerare zonele de la sud de oraș, cum ar fi Seal Harbour și Southwest Harbour. Celor care preferă să se bazeze pe calitatea serviciilor, Hotelul Holiday Inn Bar Harbor Regency este recomandat . În acest caz trebuie să luăm în considerare și poziția superbă de pe coastă care vă va garanta priveliști frumoase.

În Bar Harbor, clima continentală dă naștere iernilor reci cu posibile ninsori, primăvara poate fi ploioasă, în timp ce vara este suficient de blândă și plăcută. În general, vara este cel mai aglomerat sezon din Bar Harbor, iar temperaturile medii sunt în jur de 25-28°C. Toamna, temperaturile sunt mai reci, în general în jur de 10-20°C, dar este și anotimpul frunzelor colorate și al peisajelor uluitoare. Iarna, în Bar Harbor vremea este rece și înzăpezită, temperaturile pot scădea sub zero grade. Pentru cei interesați de schi nordic și alte activități de iarnă, acesta poate fi cel mai bun moment pentru a vizita acest oraș.

Pentru a ajunge în Bar Harbor cel mai apropiat oraș cu aeroport internațional este Boston, care se află la aproximativ 5 ore de mers cu mașina de Bar Harbor. De la Aeroportul Logan din Boston, puteți lua un zbor intern către Aeroportul Bar Harbor, situat la aproximativ 20 de minute cu mașina de oraș.

De asemenea, există și autobuze care fac legătura între Bar Harbor și alte orașe din statul Maine.
În oraș vă puteți deplasa cu ușurință pe jos sau cu bicicleta, deoarece orașul este foarte mic. De asemenea, puteți închiria o mașină pentru a explora împrejurimile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *