Bauhaus – un autobuz care provoacă moștenirea designului occidental

Lifestyle

Colectivul școlii de desing Savvy Contemporary va călători cu o clonă în miniatură a clădirii Bauhaus – (școala de artă, design și arhitectură – 1919) din Dessau, pentru a discuta despre rădăcinile designului, al puterii și al colonialismului.

Cu ocazia centenarului Școlii ce Artă Bauhaus, o replică motorizată a clădirii Bauhaus din Dessau, va călători de la Berlin la Hong Kong, pentru a divulga noi modalități de învățare a designului. Prin imaginația familiară a celebrei școli germane de design, Savvy Contemporary, se vor discuta teme despre învățarea designului în Occident, cu privire la: patrimoniu, proprietate, planificare urbană, vizibilitate și invizibilitate.

„Bauhaus are ca scop să educe o nouă generație de designeri, producători și creatori care se confruntă cu provocările din timpul lor. Vom crea o școală de design care are toate acreditările necesare, pentru a face față provocărilor timpului nostru „, explică colectivul. Autobuzul în mișcare ascunde un spațiu de 15 de metri pătrați, deschis publicului, unde să găzduiască dezbateri, ateliere și expoziții.

Școala mobilă face parte din proiectul pe termen lung Spinning Triangles, editat de Elsa Westreicher (curator de design) și de Bonaventure Soh Bejeng Ndikung, fondator al școlii Savvy Contemporary, dedicat centenarului Bauhausului, care se va desfășura în: Dessau, Kinhasa, Berlin și Hong Kong.

Misiunea școlii Savvy Contemporary este „să creeze spații pentru diversitatea epistemologică și să articuleze cunoașterea ca mijloc de decolonizare a singularității cunoașterii”. Prin revigorarea perspectivelor eterogene asupra cunoașterii, sărbătorește sistemele epistemice ale Africii și ale diasporei africane, Asia-Pacific, America Latină, dar și Europea și America de Nord, prin mijloace alternative cum ar fi trupul, muzica, narațiunea, alimentația și, performanțe cum ar fi: dansul, teatrul, divertismentul și arta performanței.

„Acestea sunt mijloacele pe care le-am ales împotriva concepției iluministe a rațiunii”, afirmă colectivul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *