Bianca Andreescu

Bianca Andreescu este în semifinale la US Open

Sport

Jucătoarea canadiană de origine română , Bianca Andreescu, locul 15 WTA, a învins-o în sferturi, pe belgianca Elise Mertens, numărul 26 WTA, scor 3-6, 6-2, 6-3. Partida a durat două ore şi două minute.

„E o nebunie! În urmă cu un an jucam în calificări, îmi aduc aminte că sufeream din cauza unei accidentări la spate, iar acum iată ce-am realizat! Sincer, am rămas fără cuvinte, trebuie să mă ciupească cineva. Cam asta simt: asta e realitate? E realitate?”, a spus Bianca Andreescu, imediat după meci.

Bianca Andreescu este prima jucătoare mai mică de 20 de ani, care ajunge în semifinalele US Open în ultimii zece ani. Ultima performanță de acest tip o avea ca protagonistă pe Caroline Wozniacki, în 2009, pe cand avea 19 ani.

Bianca Andreescu este câştigătoare a două turnee importante în acest sezon, Indian Wells şi Rogers Cup. Pentru un loc în finală, Andreescu se va lupta cu elvețianca Belinda Bencic, locul 12 WTA, , care a eliminat-o pe Donna Vekic în sferturi.

Pentru calificarea în semifinale, sportiva a primit un cec în valoare de 960.000 de dolari.

Dacă va câștiga trofeul US Open 2019, Bianca Andreescu o va depăși pe Simona Halep în clasamentul WTA. Campioana de la Wimbledon e pe locul 4 în ierarhia feminină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *