Bolt a lansat în Bucureşti serviciul de închiriere trotinete

Lifestyle

Bolt, principala platformă europeană de transport la cerere, a lansat serviciul de închiriere de trotinete electrice, fiecare minut de utilizare având un cost de 0,1 lei, iar deblocarea trotinetei electrice nu va fi taxată.

„Deblocarea trotinetei electrice va costa 0 lei şi fiecare minut 0,1 lei. De exemplu, o plimbare de 10 minute, ceea ce este suficient pentru a acoperi câţiva kilometri în oraş, va costa 1 leu. Trotinetele vor fi amplasate în centrul Bucureştiului, în hub-uri de transport şi în alte locuri frecventate, precum Piaţa Unirii, Cişmigiu, Piaţa Romană, Piaţa Universităţii, zona Pipera-Aurel Vlaicu, zona Herăstrău.

La sosire, utilizatorii pot să parcheze trotineta într-un loc sigur de pe stradă, de preferinţă lângă un loc de parcare pentru biciclete. Trotinetele pot fi lăsate în centrul oraşului, în zona marcată pe hartă, în aplicaţie. Dacă utilizatorul lasă trotineta în afara zonei desemnate, va fi amendat cu suma de 100 de lei”, se menţionează în comunicat.

Bolt va distribui sute de trotinete în Bucureşti şi va fi gata să crească numărul acestora la cererea utilizatorilor. Trotinetele sunt dotate cu trackere GPS încorporate pentru a furniza date despre locaţiile de preluare şi ridicare.

În Bucureşti vor fi folosite noile trotinete electrice construite după un design propriu, creat de inginerii Bolt din Estonia. Având în vedere perioada în care are loc lansarea, reprezentanţii companiei susţin că dezinfectează zilnic trotinetele şi le recomandă tuturor utilizatorilor să folosească dezinfectant de mâini şi/sau mănuşi atunci când se deplasează cu trotineta.

Utilizatorii care au deja instalată aplicaţia Bolt vor vedea o pictogramă – trotinetă în aplicaţie, după actualizarea acesteia. Atingerea pictogramei îi va duce în interfaţa de închiriere a trotinetelor. Persoanele care nu au încă aplicaţia instalată, o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store. Trotineta poate fi deblocată prin scanarea codului QR. La prima utilizare, aplicaţia va arăta instrucţiunile de folosire a acesteia şi cum să fie parcată în siguranţă la final.

Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, este o platformă europeană de transport care are drept scop să facă mobilitatea urbană mai uşoară, rapidă şi convenabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *