Bonifacio – un spectacol al naturii în insula Corsica

Lifestyle

Bonifacio este unul dintre cele mai fascinante locuri din insula Corsica. Situat în vârful sudic a insulei, orășelul este ridicat pe o stâncă de calcar la aproximativ 70 m deasupra nivelului Mării Mediterane, ce oferă o priveșiște cu adevărat spectaculoasă.

Dincolo de frumusețea naturii, Bonifacio ascunde o istorie și o cultură “povestită” de monumente, biserici și clădiri antice.

Partea cea mai frumoasă de vizitat în Bonifacio este centrul istoric, în care cea mai importantă atracție este Citadela, numită și „orașul superior”. Aici veți găsi cele mai multe locuri de interes din oraș.

Citadela este situată pe o stâncă aflată la peste 70 de metri înălțime, cu vedere la mare. Este cu adevărat uimitor.

Aceasta este inima centrului istoric din Bonifacio. În timpul plimbării prin aleile înguste veți descoperi:

Rue Longue – străvechea stradă comercială a orașului;
Rue des Deux Empereurs („strada celor doi împărați”) dedicate lui Charles V și Napoleon, care au vizitat Bonifacio în timpul domniilor lor;
Place d’Armes – parada armatei, transformată ulterior într-o piață de pește;

Porte de Genes, intrarea principală în „orașul superior”.Pe străduțele înguste se găsesc magazine, cafenele și restaurante unde se pot servi mâncăruri tradiționale corsicane, iar seara se poate asculta muzică corsicană, live.

Bastion de l’Etendard (singura parte din vechea fortificație a orașului) – în interior puteți găsi încăperile originale, restaurate, spații expoziționale care urmăresc istoria orașului de la neolitic până în prezent și o interesantă expoziție dedicată mediului natural din Bonifacio. Continuând spre centrul orașului, veți traversa cele mai importante două piețe din Bonifacio:

Place du Marché și Place de la Manichelle, de unde puteți admira o panoramă spectaculoasă a strâmtoarei spre Sardinia:

Gurile Bonofacio – Les bouches de Bonifacio – care separă insula italiană Sardinia de insula franceză Corsica, insule aflate la numai 11 kilometri una de alta. Place du Marché și Place de la Manichella sunt cele mai bune două locuri din oraș unde puteți admira Gurile Bonifacio.

În inima centrului istoric nu puteți rata o vizită la biserica principală din Bonifacio, Église Sainte-Marie-Majeure,construită în secolul al XII-lea de către pisani în stil romanic.

Rămânând în centru vă puteți continua vizita ajungând la Torrione(primul turn de supraveghere din Bonifacio), una dintre puținele mărturii ale arhitecturii secolului al IX-lea din Corsica, deși aspectul actual se datorează reconstrucției efectuate în anii 1980. Torrione este folosit acum ca sală de conferințe și pentru diferite expoziții; în plus, din vârful său vă puteți bucura de o priveliște uluitoare asupra Gurilor Bonifacio.

L’Escalier du Roy d’Aragon – La poalele turnului puteți accesa una dintre cele mai faimoase atracții ale orașului, L’Escalier du Roy d’Aragon, o scară amețitoare de 189 de trepte săpate la mână, în stâncă, cu o înclinație de aproape 45 ° care duce până la la mare.

Nu ratați nici Cimitirul Marin din Bonifacio – este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase cimitire mediteraneene. Construit pe locul unei vechi mănăstiri, cimitirul datează din anul 1823.

Faceți o scurtă plimbare pe străzile sale înguste și contemplați contrastul deosebit dintre mormintele albe și albastrul mării și al cerului. Lucrul interesant al acestui cimitir este că aici nu veți găsi morminte simple, de culoare gri, ci mici mausolee și capele de familie, ceea ce îl face să pară ca un orășel în miniatură.

Un alt obiectiv turistic, care nu trebuie ratat, pentru a cunoaște viața subacvatică care populează marea din Corsica este Acvariul (care se află în apropierea portului). O vizită ideală, mai ales pentru cei care își petrec vacanța cu întreaga familie în Bonifacio.

Plajele – Bonifacio este un oraș de litoral, așa că printre lucrurile de văzut, nu pot lipsi plajele, care sunt printre cele mai frumoase din tot sudul insulei Corsica. Veți putea astfel să descoperi capodopere autentice ale naturii precum: Plage de Sutta Rocca, Plage Catena, Plage de l’Arinella, Calanques, La plage des Trois Pointes.

Pe plaja Piantarella Nautic vă puteți bucura de o serie de activități nautice, precum caiac sau windsurfing.

Una dintre atracțiile obligatorii în Bonifacio sunt excursiile cu barca, care vă permit să ajungeți în locuri minunate și fermecate, cum ar fi Farul Madonnetta, spectaculosele Grote din Sdragonato și apele splendide din Calanque de Fazzio, un loc de o frumusețe ireală în care apa mării are o culoare de smarald, iar barca pare să zboare la suprafață, având în vedere claritatea apei.

Dacă doriți să petreceți câteva nopți în Bonifacio, puteți alege un hotel în inima orașului, în apropiere de Port sau de Citadelă. De aici, veți avea acces ușor la toate atracțiile din Bonifacio, care nu trebuie ratate.
De asemenea, puteți decide să stați într-un hotel puțin mai departe de oraș dacă sunteți în căutarea unor vacanțe mai liniștite.

În Bonifacio puteți ajunge cu avionul. Cel mai apropiat aeroport de Bonifacio este aeroportul Figari, situat la 20 km de centrul orașului(din România nu există companii aeriene care zboară direct la Figari Sud Corsica).

De asemenea, puteți ajunge și cu feribotul – de la Santa Teresa de Gallura, din nordul Sardiniei(Italia), sau puteți lua bacul din Franța spre Portul Vecchi, situat la 40 de minute cu mașina de Bonifacio.

Dacă doriți să profitați la maximum de vacanța dvs. în Bonifacio, ar trebui să închiriați o mașină. Este singura modalitate de a descoperi împrejurimile orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *