Boris Johnson

Boris Johnson despre ambițiile Rusiei – „Nu va fi doar Ucraina, trebuie să ne gândim la Georgia, R.Moldova şi alte ţări”

Externe

Rusia continuă presiunile militare asupra Ucrainei și este evident pericolul unei invazii militare, a afirmat premierul Marii Britanii, Boris Johnson, în cursul vizitei la Kiev, avertizând că Administrația de la Moscova amenință și alte state, inclusiv Republica Moldova și Georgia.

„Sunt unii care spun că noi exagerăm amenințările, că Statele Unite și Marea Britanie amplifică lucrurile. Dar rapoartele serviciilor arată altceva. Există un pericol clar și prezent”, a declarat Boris Johnson, potrivit cotidianului The Guardian.

„Vladimir Putin încearcă să impună o nouă Ialta și o zonă de influență”, a adăugat premierul britanic, avertizând că ambițiile Rusiei vor continua. „Nu va fi doar Ucraina, trebuie să ne gândim la Georgia, Republica Moldova și alte țări”, a atras atenția Boris Johnson.

Liderul de la Londra a subliniat că Marea Britanie și Statele Unite vor impune imediat sancțiuni masive împotriva Rusiei în cazul unui atac militar asupra Ucrainei.

La rândul său, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, cu ocazia întrevederii cu Boris Johnson, că armata ucraineană „va lupta până la capăt” în cazul unui atac al Rusiei. „Acesta nu va fi un război între Ucraina și Rusia. Va fi un război european, un război în toată regula”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *