Bucharest Science Festival

Bucharest Science Festival 2019

Lifestyle

Bucharest Science Festival, cel mai mare festival dedicat științei, va începe miercuri 25 septembrie 2019, și se va desfășura până duminică, în București, dar și în orașe din țară – Adjud, Constanța, Galați și Timișoara, informează organizatorii.

Timp de cinci zile participanții vor descoperi și dezbate cum putem combate încălzirea globală prin intermediul fuziunii nucleare și a noilor tehnologii.

Bucharest Science Festival pune la dispoziția participanților expoziții, conferințe și dezbateri, experimente și demonstrații, proiecții de documentare ce vor oferi o privire mai largă asupra viitorului științei și umanității.

Potrivit organizatorilor, în cadrul Bucharest Science Festival 2019 va fi abordat subiectul fuziunii nucleare controlate, o soluție cu impact redus asupra mediului, „care ne-ar putea ajuta să evităm o încălzire globală catastrofală”.

Anul acesta se inaugurează colaborarea festivalului cu ITER, unul dintre cele mai ambițioase proiecte de cercetare și de inginerie din lume, la care participă 35 de țări, inclusiv România.

Cele peste 100 de evenimente programate în cadrul BSF 2019 se adresează unui public cu interese diverse și vor cuprinde atât activități pentru adulți cât și pentru copii. Intrarea la majoritatea evenimentelor este gratuită, informează organizatorii.

Printre evenimentele din cea de-a șaptea ediție a Bucharest Science Festival se numără:

– ITER: Fuziunea nucleară, energia viitorului – miercuri 25 sep, 19:00 – 20:30 la Libraria Humanitas de la Cișmigiu.
– Cum construim o comunitate mai sănătoasă – miercuri 25 sep, 19:00 – 20:30 la Centrul Ceh
– Planeta Albastră. Pământul văzut din spațiu – joi 26 sep, 18:00 – 19:15 la Centrul Ceh
– România și noua cursă spațială – dezbatere – joi 26 sep, 19:00 – 20:30 la Cărturești Verona
– Salonul de Știință al Școlilor, ediția a V-a – joi 26 sep, 10:00 – 13:00 la Mall Promenada
– Weekendul de știință la Mall Promenada – ateliere de știință pentru familii- sâmbătă 28 și Duminică 29 sep, începând cu ora 10:00
Bucharest Science Festival este organizat de către Asociația Secular-Umanistă din Romania (ASUR) și Planeta Științei cu sprijinul System Plus, HP Platinum Partner, și Waters România. De asemenea, evenimentul nu ar fi avut amploarea pe care o are fără sprijinul Agenției Spațiale Europene (ESA), ITER, Institutul Francez din România, Centrul Ceh, Mall Promenada, Centrului de Cercetare CAMPUS, Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeului Național de Geologie, Editurii Humanitas, Seneca Anticafe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *