Bucureștenii care pleacă în vacanță – se pot testa gratuit de COVID-19

Social

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că o nouă categorie va fi introdusă pe lista celor care beneficiază de testare gratuită, și anume cea a bucureștenilor care pleacă în vacanță în țări în care trecerea frontierei se face doar cu prezentarea unui test negativ pentru SARS-CoV-2.

„Astăzi venim cu o nouă categorie, și anume cea a bucureștenilor care pleacă în vacanță. Așa cum știți mai multe țări europene solicită un test valabil de COVID-19. Prima țară care a anunțat acest lucru pentru România este Grecia și ne dorim să venim în sprijinul bucureștenilor care nu au cum să plătească la o clinică privată 300-400 de lei pentru un astfel de test.

(…) Sub nicio formă nu sunt de acord cu afirmația din spațiul public că prin această nouă categorie a turiștilor aglomerăm aparatele de testare RT-PCR. Așa cum știți noi ne-am pregătit cu seriozitate pentru această perioadă și am achiziționat cinci noi aparate”, a anunțat Gabriela Firea în ședința CGMB.

Astfel, bucureștenii care călătoresc în scop turistic pot solicita înscrierea în proiectul Primăriei Capitalei prin care vor fi testați gratuit pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Persoanele doresc să plece în vacanță în străinătate și au nevoie de test Covid-19, primăria Capitalei le pune la dispoziție 12 clinici de stat și private pentru a realiza testul gratuit cu aparate RT-PCR.

“Persoanele care se vor înscrie începând de joi la adresa de e-mail pe care o vom face publică și sunate cât de curând posibil de colegii de la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB)”, a menționat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *