Bucureştiul este oficial în scenariul verde – noi măsuri de relaxare a unor restricții

Social

Bucureştiul este oficial în scenariul verde. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat joi, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, că decizia este de a trece Capitala în scenariul verde, ceea ce înseamnă că sălile de spectacol şi restaurantele se deschid în interior la o capacitate de 50%.

„Rata de incidenţă a infectării a rămas stabil descrescătoare, sub 1,5 la mie, decizia a fost de a trece în scenariul verde în Capitală şi anume sălile de spectacol pot funcţiona cu capacitate de 50%, restaurantele la interior pot funcţiona cu capacitate de 50%, pot fi organizate evenimente de tip drive-in, de asemenea, evenimente culturale în aer liber cu până la 300 de participanţi”, a informat Alin Stoica.

Noile măsurile de relaxare a unor restricții, care vor intra în vigoare de la ora 00.00:

– deschiderea restaurantelor și a cafenelelor la 50% din capacitate
– deschiderea teatrelor, cinematografelor și sălilor de spectacol la 50% din capacitate
– deschiderea sălilor de jocuri de noroc la capacitate de 50%
– permiterea spectacolelor de tip drive-in, cu 3 persoane în mașină, dacă nu sunt din aceeași familie

– permiterea concertelor și spectacolelor în aer liber, cu până la 300 de spectatori.
Rata de infectare la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, în Bucureşti, a scăzut la 1,30, faţă de 1,42, cât a fost miercuri.
Rata de incidență a scăzut sub pragul de 1,5 pentru prima dată, marți, conform GCS. Cea mai mare rată de infectare în Capitală a fost de 7,08, pe 31 martie 2021.

În ceea ce privește școlile din Capitală, prefectul spune că acestea se vor redeschide, toate, când rata de incidență a infectărilor va ajunge la sub 1 la mie.

”În scenariul adoptat de ordinul comun al ministerelor Sănătății și Educației, toți copiii merg la scoală când rata scade sub 1 la mie.
Deocamdată merg la scoală doar cei din ciclul primar și cei aflați în anii terminali, clasele VIII și XII”, a mai spus Stoica.

Tot joi, prefectul a mai precizat că rămâne în vigoare carantina pe timp de noapte, între orele 22.00 – 5.00, aceasta fiind o măsură dispusă de guvern prin Hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *