Buenos Aires – capitala tangoului

Actualitate Lifestyle

Buenos Aires – capitala Argentinei este un oraș de o mare frumusețe care găzduiește cele mai importante instituții culturale din țară. Vizitată în fiecare an de peste 5 milioane de turiști din întreaga lume, capitala Argentinei este una dintre cele mai populare destinații din America de Sud, unde printre: tango, artă, muzee și bucătăria tradițională delicioasă, nu te poți plictisi nici măcar minut.

O călătorie în Buenos Aires este o oportunitate de a învăța câțiva pași de tango cu cei mai buni maeștri ai acestui dans senzual.

Frumusețea sa deosebită și combinația dintre istorie și tradiții , fac din Buenos Aires un punct de întâlnire între cultura europeană și vitalitatea latino-americană.

Farmecul acestei imense metropole este dat și de prezența diferitelor civilizații care, de-a lungul secolelor, i-au oferit un aspect variat și diferit față de orice alt loc din lume.

Elegant și mereu plin de viață este un oraș imens împărțit în 47 de cartiere bine conectate prin mijloace de transport în comun, și fiecare cu o identitate puternică.

Centrul este plin de clădiri moderne dar și de clădiri din secolul al XIX-lea. Plaza de Mayo este centrul tradițional, în timp ce Avenida Santa Fe este cea mai la modă zonă comercială.

Cartierele Palermo și Recoleta, din zona de nord, sunt pline de cafenele și puncte de interes, precum Barrio Norte, Cimitirul Recoleta și unele dintre cele mai frumoase parcuri din oraș. În timp ce la sud se află cele mai artistice și mai colorate cartiere: San Telmo, Puerto Madero și La Boca.

Prima oprire din călătoria dvs. la Buenos Aires terbuie să fie în faimoasa Plaza de Mayo, piața principală a orașului și cea mai veche inimă a zonei urbane, care datează chiar de la prima întemeiere de către spanioli din secolul al XVI-lea. Piața în sine este o priveliște a orașului, fiind printre cele mai frumoase piețe din toată Argentina. Nu departe se află și Palatul Congesului. Printre alte obiective de interes se află:

Casa Rosada – este reședința președintelui Republicii și se numește așa, datorită culorii roz a clădirii. Este posibil să faceți vizite ghidate și, de asemenea, în interior se află și un muzeu.

Cabildo – este o clădire colonială, astazi, sediul Muzeul Național al Revoluției. Pe site-ul oficial puteți vedea lucrările expuse și aveți informații actualizate cu privire la orarul de vizitare și costurile biletelor. Merită, dacă aveți câteva zile de petrecut în capitală.

Obeliscul – este situat în Plaza de la Republica, în același loc în care a fost ridicat primul steag argentinian. Obeliscul a fost construit în 1936 și reprezintă unul dintre simbolurile orașului, precum Turnul Eiffel pentru Paris, după cum se precizează pe site-ul oficial.

Teatrul Colon – care este, de asemenea, sediul Operei din Buenos Aires, este considerat a fi printre cele mai bune, cinci clădiri din lume, din punct de vedere acustic. A fost proiectat de arhitecți italieni și a fost inaugurat în 1908 punând în scenă Aida de Giuseppe Verdi. Pe site-ul official găsiți programul.

Recoleta – dintre cartierele din Buenos Aires este zona istorică cu monumente și biserici care merită cu siguranță vizitate. Aici puteți vedea biserica Nuestra Señora de Pilar din epoca colonială și cimitirul Recoleta cu mormintele sale extravagante, ale unor celebrități, precum Evita Peròn.

Muzeul Național de Arte Frumoase expune capodopere argentiniene, iar Centrul cultural Recoleta oferă expoziții temporare contemporane.

La Boca – este un cartier muncitoresc, lângă râul Riachuelo. Aici există clădiri viu colorate decorate cu steaguri, statui și picturi murale; este renumit mai presus de toate pentru că, aici există cele mai vechi cluburi de tango. Un loc sinonim cu tango și fotbal datorită celebrei echipe Boca Juniors care își păstrează identitatea locală.

Palermo – cel mai mare cartier al orașului. Aici se găsesc multe cluburi la modă frecventate de tinerii orașului. Tot aici trăiesc și multe vedete locale de televiziune și radio.

Este numit Palermo, deoarece se întinde în jurul bisericii San Benedetto di Palermo. În acest cartier, se află și un monument al lui Giuseppe Garibaldi.

Nu ratați Muzeul de Artă Latino-Americană (MALBA) și Muzeul Național de Arte Plastice. Primul găzduiește colecția privată a filantropului Eduardo Francisco Costantini: sute de lucrări dintre cele mai bune din arta contemporană din America Latină, printre care semnături ale lui Fernando Botero și Frida Kahlo. Museo Nacional de Bellas Artes nu este departe: în afară de numeroase lucrări ale lui Benito Quinquela Martin sunt expuse și alte lucrări ale artiștilor contemporani argentinieni. De semenea, sunt expuse tablouri de Cezanne, Picasso, Rembrandt, Toulose Lautrec și Van Gogh.

Mergeți în Parque Tres de Febrero – este un parc urban de 400 de hectare, în care locuitorii din Buenos Aires adoră să se distreze în weekend-uri între plimbări, jogging, ciclism și picnic.

Merită să explorați Palermo Soho, una dintre cele două suburbii în care se împarte cartierul (cealaltă este Palermo Hollywood). Soho este zona „hipster” din Buenos Aires, în special Plaza Serrano plină de magazine și buticuri.

În plus, față de cele descrise, dacă aveți timp, mergeți să vedeți și alte locuri de interes din Buenos Aires: San Telmo, cartierul multietnic plin de viață al orașului – opriți-vă pentru a urmări dansatorii de tango; Puerto Madero cu ai săi zgârie-nori;Puente de la Mujer, opera arhitectului Santiago Calatrava; Torre Monumental, înalt de 75 de metri și dotat cu un ceas mare; Floralis Generica, o imensă sculptură în formă de flori, înaltă de 23 de metri și cu un diametru de 32 de metri.

Odată ce vă aflați în Buenos Aires și doriți să cumpărați ceva vă puteți orienta către marile centre comerciale din oraș. Cele mai cunoscute mall-uri includ Alto Palermo, perfect mai ales pentru achiziționarea de îmbrăcăminte, încălțăminte și dispozitive electronice, precum și Paseo Alcorta, unde 110 magazine bine aprovizionate sunt gata să satisfacă fiecare solicitare. Dacă sunteți în căutarea unor branduri mari, precum Nike, Dior, Lacoste sau altele, Abasto este cel mai bun centru comercial din oraș.

În ceea ce privește oferta gastronomică din Buenos Aires, aceasta variază de la sărat până la dulce, care cuprinde delicatese și arome tipic sud-americane.

Puteți începe cu aperitivul tipic al gastronomiei argentiniene, Picada (brânzeturi și mezeluri alături de măsline, alune și cartofi), o oportunitate bună de a gusta produse locale.

Asado con Achuras(un fel de mâncare delicioasă cu carne de vită); Locro(tocană de pui sau cârnați gătite cu ceapă și porumb); Parrilla(este cea mai populară mâncare din Buenos Aires, care constă într-un grătar mixt de carne pe grătar asezonată cu puțin provolone). Parrila poate fi solicitată în trei moduri diferite, Jugosa, adică la sânge, Al punto, gătită mediu și Ben cocida, care este bine gătită.

Empanadas( un fel de paste argentiniene preparate cu făină de porumb. Este vorba despre ravioli în formă de jumătate de lună umpluți cu carne tocată de vită, ceapă, ouă tari și măsline, care sunt coapte sau prăjite în ulei).
Chimichurri(este un tip de sos crud folosit atat la gătit cât și pentru condimentarea cărnii la grătar. Chimichurri se prepară cu pătrunjel tocat, usturoi, ardei iute și adaos de ulei vegetal).

Dulce de Leche: este un desert pe bază de lapte caramelizat, al cărui preparat implică o fierbere îndelungată. Acest desert delicios este adesea folosit pentru umplutură la diverse prăjituri și înghețată.

Nu uitați să degustați vinurile argentiniene. Printre preferatele locale: Malbec și Torrontes și, participați neapărat la un spectacol de Tango.

În Buenos Aires, ca în toate marile metropole, se găsește cazare pentru orice buget. Există hoteluri aparținând fiecărei categorii care variază de la cele luxoase de 5 stele până la cele elegante de 4 stele, la cele discrete de 3 stele, hosteluri și pensiuni unde să petreceți zilele într-o atmosferă mai intimă și mai familiară.

În Buenos Aires, cea mai bună variantă de deplasare o reprezintă metroul, dar puteți să luați și autobuzul sau taxiul. Puteți face, de asemenea, o călătorie cu autobuzul turistic.

Avionul este cel mai rapid mod de a ajunge la Buenos Aires. De la București puteți lua un zbor cu compania Air France( cu escală la)Paris– Boenos Aires. Sau cu Iberia – (cu escală la) Madrid – Buenos Aires, sunt doar unele dintre variante.

Companiile care oferă zboruri directe din Roma și Milano sunt Alitalia, Air Europa și Aerolíneas Argentinas. Prețul biletului de avion, din Italia până în Argentina, este de aproximativ 700 €.

Există două aeroporturi în Buenos Aires: Aeroportul Internațional Ministro Pistarini, dar mai cunoscut sub numele de Aeroportul Internațional Ezeiza, la 22 de kilometri sud-sud-vest al orașului autonom Buenos Aires și Aeroportul Internațional Jorge Newbery, situat în cartierul Palermo, la 2 km nord-est de centrul Buenos Aires.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *