Bulgaria înăsprește condițiile de intrare în țară din 7 ianuarie

Externe

Bulgaria va cere aproape tuturor călătorilor din Uniunea Europeană să aibă un test PCR negativ pentru coronavirus înainte de intrarea în ţară, împreună cu un certificat pentru Covid-19 valabil, începând de vineri, a anunţat Ministerul Sănătăţii, citat de Reuters.

Măsura are ca scop limitarea răspândirii variantei de coronavirus Omicron, a precizat ministerul.
Bulgaria a înregistrat primele 12 cazuri de Omicron de la Anul Nou. Miercuri, a raportat o creştere bruscă a noilor infecţii la peste 6.200, de la aproximativ 1.900 cu o zi mai devreme.

Conform regulilor actualizate, călătorii din ţările UE care se află pe lista zonei roşii a Bulgariei trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Regula se aplică şi călătorilor din Regatul Unit.

Pe lista zonei roşii a Bulgariei sunt ţări care au raportat peste 500 de infecţii cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile sau au raportat o răspândire a variantei de coronavirus care ridică îngrijorări.

Începând de vineri, Bulgaria va adăuga Statele Unite, Canada şi Australia pe lista sa de zone roşii, interzicând efectiv sosirile străinilor din aceste ţări.
Austria, Ungaria, Luxemburg şi România sunt singurele state membre ale UE care nu se află în prezent pe lista zonei roşii a Bulgariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *