Calendarul înscrierilor în învăţământul primar, pentru anul şcolar 2024-2025

Social

Ministerul Educaţiei a prezentat, luni, o serie de detalii despre înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2024 – 2025. Completarea cererilor de înscriere, de către părinţi, începe pe 11 aprilie și se termină pe 14 mai.

„Colegii mei au adunat cele mai frecvente întrebări şi răspunsuri legate de înscrierea la şcoală în 2024. Nu uitaţi: înscrierile sunt programate în perioada 11 aprilie – 14 mai! În perioada înscrierilor, la nivelul fiecărui inspectorat şcolar va fi disponibil un număr telverde, unde părinţii vor putea suna pentru a primi informaţiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor. Numărul de telefon telverde şi programul de funcţionare vor fi comunicate în timp util de fiecare inspectorat şcolar”, a scris ministrul Educaţiei, Ligia Deca, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Părinții ai căror copii împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2024 pot să își înscrie copiii în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător, conform metodologiei. Copiii care au frecventat grădinița au nevoie de o recomandare de la grădiniță, iar cei care nu au mers la grădiniță vor fi evaluați în perioada 28 martie – 10 aprilie 2024. Tot în această perioadă părinții pot depune cerere pentru amânarea înscrierii în clasa pregătitoare.

Care sunt actele necesare pentru înscriere?
-Cerere-tip de înscriere
-Copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal. Părinţii divorţaţi depun la înscriere şi hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească şi unde a fost stabilită locuinţa minorului.

-Copie şi original – certificat de naştere copil.
-Recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare (acolo unde este cazul).
-Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

Care este calendarul de completare/depunere a cererilor?

În perioada 11 aprilie – 14 mai 2024, părinţii/tutorii legal instituiţi/reprezentanţii legali vor completa cererile-tip de înscriere online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor. De asemenea, în aceeaşi perioadă vor fi depuse/transmise cererile-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, inclusiv a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, după caz, respectiv a declaraţiei pe propria răspundere şi a documentelor necesare în copie simplă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *