FIFA

Campionatul Mondial de fotbal din 2034 se va desfășura în Arabia Saudită

Sport

Preşedintele Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a confirmat printr-o postare pe Instagram că ediţia 2034 a Cupei Mondiale va fi organizată de Arabia Saudită, singura ţară care a depus oficial o candidatură înainte de termenul limită de marţi, transmite EFE.

”Cel mai mare spectacol din lume va fi organizat de Canada, Mexic şi Statele Unite în 2026 în America de Nord. Următoarele două ediţii ale Cupei Mondiale FIFA se vor celebra în Africa (Maroc), Europa (Portugalia şi Spania), cu trei meciuri jucate în America de Sud (Argentina, Paraguay şi Uruguay) în 2030 şi în Asia (Arabia Saudită) în 2034. Trei ediţii, cinci continente şi zece ţări implicate în turneu. Asta face ca fotbalul să fie cu adevărat global”, a scris Infantino pe reţeaua de socializare.

Australia a decis să nu intre în cursa pentru obţinerea dreptului de organizare a Cupei Mondiale de fotbal din 2034, lăsând astfel cale liberă Arabiei Saudite pentru găzduirea acestei competiţii. Organizarea CM 2034 în Arabia Saudită va deveni certă însă la Congresul FIFA de la Bangkok (Thailanda), din mai 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *