Cancelarul Olaf Scholz anunţă interzicerea activităţilor mişcării palestiniene Hamas în Germania

Externe

Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat joi că toate activităţile din Germania ale mişcării palestiniene Hamas vor fi interzise ca urmare a atacului fără precedent lansat recent împotriva Israelului, potrivit Reuters.
De asemenea, va fi interzisă şi reţeaua de solidaritate palestiniană Samidoun.

”Ministerul federal de Interne va emite o interdicţie privind activitatea Hamas în Germania. O asociaţie ca Samidoun, ai cărei membri sărbătoresc în plină stradă actele teroriste cele mai brutale, va fi interzisă în Germania”, a declarat Scholz într-un discurs rostit joi în parlamentul federal german.

Hamas este deja clasificată drept organizaţie teroristă de către Uniunea Europeană şi Statele Unite.
Asociaţia Samidoun, care se prezintă drept o reţea de solidaritate cu deţinuţii palestinieni, a salutat atacul Hamas, împărţind dulciuri în districtul Neukölln din Berlin. ”Acest lucru este demn de dispreţ. Este inuman şi contravine tuturor valorilor faţă de care suntem angajaţi ca ţară. Nu acceptăm ura şi incitarea. Nu tolerăm antisemitismul”, a subliniat şeful executivului german.

Potrivit Der Spiegel, în prezent activitatea Samidoun este monitorizată de serviciul de informaţii interne german.
Pe de altă parte, cancelarul Olaf Scholz a promis că Germania îşi va folosi ”toate contactele” pentru a împiedica o escaladare a evenimentelor din Orientul Mijlociu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *