Canotorii români felicitați de premierul Ciucă pentru performnțele de la Campionatele Europene din Belgia

Sport

Premeierul Nicolae Ciucă i-a felicitat pe canotorii români într-un mesaj postat pe pagina de facebook, în care le-a mulțumit urându-le succes mai departe şi a remarcat faptul că România conduce clasamentul pe națiuni.

“Mulțumesc campionilor României, sursă și inepuizabilă resursă de inspirație pentru cei peste trei milioane de copii și tineri care au început astăzi noul an școlar! Capacitatea lor de a lupta pentru performanță dă putere generației din care fac parte! Felicitări campionului nostru David Popovici care dovedește, la fiecare competiție, că este din ce în ce mai pregătit și stabilește noi recorduri! Felicitări Biancăi Costea pentru aurul obținut în proba de 50 metri liber! Felicitări Vlad Stancu pentru rezultate și înotătorilor care au câștigat medalii în probele de ștafetă! Suntem mândri de echipa noastră care a făcut cunoscut imnul românesc la competiția mondială pentru juniori de la Lima! Vă așteptăm cu bine acasă!” a transmis premierul.

Echipa României a cucerit 9 medalii, 5 de aur şi 4 de argint, duminică, la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Hazewinkel (Belgia), în 11 finale.
Prima medalie de aur a fost obţinută la patru plus unu rame masculin, de echipajul compus din Andrei-Petrişor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni, Alexandru-Laurenţiu Danciu şi Maria-Antonia Iancu, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Canotaj.

Aur a câştigat şi echipajul de patru rame feminin, Estera Vîlceanu, Alina-Maria Baleţchi, Manuela Lungu şi Geanina Dumitriţa Juncănariu. A treia medalie de aur a fost câştigată de echipajul de patru vâsle feminin, alcătuit din Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Drugă, Alexandra Ungureanu şi Patricia Cireş.
Medalii de aur au fost obţinute şi la opt plus unu, feminin (Amalia Bucu, Andreea Iorgovan, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Alina-Maria Baleţchi, Manuela-Gabriela Lungu, Geanina Dumitriţa Juncănariu, Alice-Elena Turcanu, Elena Şuta şi Victoria-Ştefania Petreanu) şi masculin (Andrei-Petrişor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Ceobanu, Andrei Lungu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamţu, Florin Arteni, Alexandru-Laurenţiu Danciu şi Maria-Antonia Iancu).

Echipajul de patru plus unu rame feminin, compus din Amalia Bucu, Larisa Bogdan, Lorena Constantin, Iuliana Timoc şi Victoria-Ştefania Petreanu, a obţinut argint. Argint a câştigat şi echipajul de dublu rame masculin, alcătuit din Andrei Mândrilă şi Claudiu Neamţu, precum şi echipajul de patru rame masculin, Sebastian Timiş, Ionuţ Pavel, Constantin-Emanuele Sterea şi Iliuţă-Leontin Nuţescu. O medalie de argint au obţinut, la dublu vâsle feminin, Andrada-Maria Moroşanu şi Iulia-Liliana Bălăucă.

România a participat cu 12 echipaje şi 38 de sportivi la Europenele Under-23 din Belgia. Potrivit Federației Române de Canotaj, România se clasează astfel pe locul 1 în clasamentul pe națiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *