Cape Town – perla Africii de Sud

Lifestyle

Cape Town este cu siguranță cel mai frumos oraș din Africa de Sud, cu un cadru natural magnific aflat la limita dintre munte și apă, pe malul Golfului Table, la poalele muntelui Table Mountain și înconjurat de apele oceanului Atlantic.

Cape Town este capitala provinciei Western Cape, precum și capitala legislativă a țării, fondată de coloniști olandezi în 1652. Este un oraș cosmopolit care impresionează mai presus de toate pentru culorile sale.

Casele, în care locuiesc o varietate incredibilă de grupuri entice sunt pictate în culori luminoase. Este un amestec de culturi, gastronomii şi peisaje care-ţi taie respiraţia.

O călătorie în Cape Town este o experiență pentru a descoperi ritmurile vibrante ale orașului, arhitectura urbană, muzica, arta contemporană precum și peisajele uluitoare. Este un oraș modern cu un stil de viață tânăr și plin de distracție. Pe lângă muzee, galerii, centre comerciale și piețe în aer liber, există restaurante, baruri, localuri cu muzică live, discoteci, cluburi la modă care atrag mii de tineri.

Centrul vechi al orașului întruchipează istoria în toate clădirile sale. Simbolurile acestei zone sunt Castelul Bunei Speranțe, una dintre cele mai frumoase clădiri, fiind contruită de Imperiul Olandez între anii 1666 și 1679 și Greenmarket, cea mai importantă piață de artizanat din Africa de Sud.

Tot aici se află și: Clădirile Parlamentului care impresionează prin frumuseţea arhitecturală, Company’s Gardens – cea mai veche grădină din Africa de Sud, (cândva folosit pentru „depozitarea” sclavilor, acum găzduiește un muzeu cu privire la istoria sclaviei) și Muzeu cultural District Six Museum.

Bo-Kaap este unul dintre cele mai fotografiate cartiere din Cape Town. Unul dintre cele mai vechi și mai sugestive cartiere ale orașului, cu case mici, vopsite în culori foarte strălucitoare, în stil olandez și georgian locuite de comunitatea musulmană. Locuitorii din Bo-Kaap sunt descendenții disidenților și sclavilor din secolele XV și XVI. Străzile care nu trebuie ratate sunt strada Chiappini și strada Rose.

Waterfront este zona turistică din Cape Town și include cea mai populară zonă comercială a orașului, cu restaurante, magazine, cinematografe, faleze și un port unde vă puteți bucura de o priveliște magnifică a muntelui Table Mountain.

Pentru iubitorii de cumpărături, aici sunt mall-uri și magazine cu bijuterii, haine de firmă, produse tradiționale africane.

A te caza aici înseamnă a dormi în hoteluri care oferă un nivel foarte ridicat de servicii, precum Cape Grace Hotel- un hotel cu Spa, cu mobilier extrem de rafinat și camere de vis.

În această zonă, vara nu lipsesc evenimentele și concerte gratuite în aer liber, într-un mic amfiteatru cu vedere la mare. Pe malul apei se află și Zeitz Museum of Contemporary Art( cel mai mare muzeu de artă contemporană africană din lume) care și-a deschis porțile la sfârșitul anului 2017.

Table Mountain: simbolul orașului este un fel de monolit imens de peste 1.000 de metri înălțime, unde se poate ajunge cu ușurință cu Cableway, o telecabină panoramică rotativă care urcă din oraș până în vârf.

Kirstenbosch National Botanical Garden – prima grădină botanică din lume care a fost recunoscută drept patrimoniu mondial UNESCO în 2004.

Înființată în 1913, este una dintre principalele comori naturaliste ale lumii care atrage botaniști din toate colțurile pământului. Una dintre particularități este Tree Canopy Walkaway, o pasarelă suspendată din oțel și lemn care trece printre copaci oferind o vedere magnifică asupra grădinii și a munților din jur.

Robben Island – vizită la închisoarea unde Nelson Mandela a fost încarcerat. Situată la câțiva kilometri de malul apei, această insulă declarată în 1999 Patrimoniu Mondial UNESCO a fost “casa” lui Nelson Mandela timp de 18 ani. Folosită pentru izolarea în principal a prizonierilor politici încă de la mijlocul anilor 1600, a devenit faimoasă 3 secole mai târziu, când a fost preluată de Departamentul de închisori din Cape Town și a devenit închisoarea de maximă siguranță, unde Mandela a fost încarcerat în 1961. Ultimii prizonieri au fost mutați pe continent în 1996 și, un an mai târziu, a fost înființat un muzeu pe insulă. Pentru a o vizita, faceți o rezervare din timp la Nelson Mandela Gateway, care se află pe malul apei, sau direct pe site.

Vizitați Long Street – o stradă faimoasă pentru găzduirea celei mai vibrante vieți de noapte din Cape Town. Plină de magazine, pensiuni, cluburi și restaurante, unde puteți petrece o seară ascultând muzică live într-unul dintre numeroasele cluburi și gustați mâncărurile tradiționale.

În ceea ce privește gastronomia sud-africană este cu siguranță una dintre cele mai bune, datorită varietății sale și a aromelor picante cu adevărat unice.

Cape Town are o reputație excelentă în domeniul gastronomic și oferă turiștilor experiențe culinare diversificate și memorabile. Unul dintre alimentele pur populare atât în Africa de Sud, cât și în Cape Town este porumbul, consumat în multe feluri, pe grătar, boabe proaspete sau fierte.

Dar adevărata regină necontestată a meselor este carnea. Pe lângă carne, peștele își are locul său important în tradiția gastronomică a țării. Africa de Sud fiind situată între două oceane, peștele servit în restaurante sau achiziționat este întotdeauna extrem de proaspăt și gustos.

Specialitățile bucătăriei sud-africane și din Cape Town sunt cu adevărat numeroase, printre cele mai răspândite sunt: Bobotie (un preparat tradițional, delicios cu curry, carne și fructe); Sosaties (frigărui de miel); Braaivleis(carne de gazelă și alte preparate din carne de vânat locală la grătar); Krummelpap(un preparat din mălai cu diferite legume); Potjiekos (tocană cu carne și legume amestecate, gătite ore întregi pe cărbuni fierbinți); Biltong (gustări de antilopă, bivol, struț sau carne uscată pentru a însoți aperitivul); Boerewors (mezeluri aromate și gustoase, în special cu coriandru și roșii uscate); Kingklip (un fel de mâncare cu pește oceanic, cu o consistență fermă, gătit pe grătar și servit cu sos de lămâie și unt); Melktert( produs de patiserie cu lapte, făină, zahăr și vanilie);

Cape Town are multe plaje cu nisip alb, greu de ales. Printre cele mai speciale sunt: Clifton Beach și Camps Bay care sunt situate chiar în cele mai luxoase și exclusiviste cartiere din Cape Town (care au același nume).

Camps Bay – una dintre cele mai frumoase plaje din lume, cu nisipul alb și marea turcoaz. Particularitatea acestei plaje este de a fi limitată de cei Doisprezece Apostoli (un lanț muntos foarte particular).

Aici există numeroase hoteluri și resorturi, cum ar fi Nox Rentals – Modoco a căror particularitate este aceea de a avea toate camerele cu vedere la mare.

În ceea ce privește cazarea, Cape Town oferă vizitatorilor săi o serie de propuneri potrivite pentru toate bugetele. Puteți găsi hosteluri, Bed & Breakfast, hoteluri de nivel mediu până la hoteluri cu lux, cum ar fi „The Silo Cape Town”.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Cape Town este între octombrie și aprilie, care sunt cele mai puțin ploioase luni ale anului în Africa de Sud.

Anotimpurile sunt inversate în comparație cu ale noastre, iar temperaturile sunt în jur de treizeci de grade în timpul verii, adică între decembrie și februarie, și optsprezece grade în timpul iernii, adică între iulie și august.

Dacă șederea dvs. în Africa de Sud durează maximum 90 de zile, nu este necesară viză turistică.

Dintre Companiile aeriene care zboară în Cape Town sunt: Lufthansa, KLM, Turkish Airlines, Qatar Airways, Egypt Air, Ethipian Airways și Emirates.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *